AccueilNederlandGroeiende samenwerking tussen...

Groeiende samenwerking tussen Portugese en Amerikaanse markten

Markten // In 2021 is de Portugese export van de textielsector naar de VS met 42,8% gestegen, en deze trend zal zich voortzetten naarmate Amerikaanse bedrijven op zoek gaan naar alternatieven voor Azië. Dit is echter slechts een voorbeeld van hoe de twee economieën steeds meer samenwerken.

Dit fenomeen werd voor het eerst gemeld door het weekblad « Nadrukkelijk », waar veel van de exportcijfers voor 2022 van de belangrijkste Portugese industrieën aan het publiek werden onthuld. Rafael Campos Pereira voorspelde dat de metallurgische industriesector « het jaar zou afsluiten met een export van meer dan € 20 miljard, 10% boven het record van 2021 ». Hoewel het nog steeds niet de belangrijkste ontvanger van de export van de sector is, groeide het Amerikaanse belang « met 70% in acht maanden tijd ». Een vergelijkbare groei, hoewel niet zo hoog, begint overal in de Portugese industrie te worden waargenomen. De auto-industrie exporteerde dit jaar, zelfs na een “moeilijk” jaar, 25% meer naar de VS. De eerder genoemde textielsector kende ook een substantiële stijging, en zelfs de schoenenindustrie rapporteerde « 50% waardestijgingen en 15% volumestijgingen » bij de export naar de Verenigde Staten.

De lijst houdt daar niet op; de huizenmarkt, die momenteel floreert in Portugal dankzij ‘golden visa’-bewoners en digitale nomaden, wordt ook voor een groot deel gedragen door de VS. Het land ging dit jaar van de 5e grootste partner naar de 3e. Dit komt niet als een verrassing voor insiders uit de industrie, aangezien Portugal zichzelf jarenlang zwaar heeft gepromoot in de Verenigde Staten, een stap die werd gemeld door « De Wall Street Journal » en « De Los Angeles Times ».

De strategie om Amerikaanse gepensioneerden, ‘digitale nomaden’ en miljonairs naar de grotendeels verlaten en vergeten plattelandsgebieden van het land te lokken, is een succes gebleken. Het klimaat, de veiligheid en de lage kosten van levensonderhoud van Portugal maken het meer gastvrij voor deze demografie dan voor andere EU landen. De Portugese regering droeg bij aan deze voordelen door een systeem van fiscale stimulansen voor rijke immigranten in te voeren.

Zakenlieden noemden ook andere redenen voor de toename van Amerikaanse investeringen en aanwezigheid in Portugal. relatieve onthechting van het land van de economische neergang veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, en een gestaag economisch herstel van de pandemie zijn er enkele van. Maar de belangrijkste, zoals Mário Jorge Machado tegen het weekblad zei, is dat Amerikaanse bedrijven op zoek zijn naar « alternatieven voor Azië », en Portugal als een aantrekkelijke markt zien. De Portugese industrie wordt milieuvriendelijker en duurzamer en is vrij van mensenrechten schandalen.

Portugese industrieën verwelkomen dit partnerschap, omdat het hun bereik helpt vergroten. Maar vooral omdat Amerikaanse bedrijven ervoor openstaan ​​om « meer te betalen », gewoon om « de blootstelling te verminderen in een gebied dat zij als een hoog risico beschouwen ».

De samenwerking gaat ook de andere kant op; gisteren het dagblad « Openbaar » meldde dat de Portugese oliemaatschappij Galp hun aankoop van aardgas uit de VS zal verhogen. « Vanaf 2027 » zal Galp « toegang hebben tot 1 miljoen ton US LNG per jaar. » Deze deal met het Amerikaanse bedrijf Next Decade Corp. duurt volgens het bedrijf « 20 jaar ». de aankondiging.

« Deze overeenkomst verbetert de toegang van Galp tot concurrerende LNG-volumes in de VS, als aanvulling op de leveringen van Venture Global, die in 2023 van start gaan. Het voegt ook meer flexibiliteit en geografische diversiteit toe aan zijn inkoopportfolio. »

Op haar website informeert Galp het publiek dat de VS de op een na grootste partner is, goed voor 33,3% van de invoer van het bedrijf. De grootste partner is nog steeds Nigeria, dat goed is voor bijna de helft van de import (49,5%), maar verstoringen in de aanvoer uit dit land zijn te verwachten. verwacht. Er wordt gespeculeerd dat deze deal is gesloten in een poging de afhankelijkheid van het bedrijf hiervan te verminderen steeds onbetrouwbaardere markt.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.