AccueilNederlandDit is wat...

Dit is wat Poetin zei over Gorbatsjov

Gorbatsjov had een enorme impact op de loop van de wereldgeschiedenis

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag een telegram gestuurd waarin hij zijn diepe medeleven betuigt aan de familie en verwanten van de laatste Sovjetleider, Michail Gorbatsjov, die op 91-jarige leeftijd stierf, meldde TASS.

De tekst van het bericht is gepubliceerd op de website van het Kremlin.

“Mikhail Gorbatsjov was een politicus en staatsman die een enorme impact had op de loop van de wereldgeschiedenis. Hij leidde ons land in een periode van complexe, ingrijpende veranderingen, grootschalig buitenlands beleid, economische en sociale uitdagingen. Hij begreep de noodzaak van hervormingen ten zeerste en probeerde zijn eigen oplossingen voor prangende problemen voor te stellen”, schreef Poetin in het telegram. « Ik wil ook wijzen op de grote humanitaire, charitatieve en educatieve activiteiten die Michail Sergejevitsj Gorbatsjov de afgelopen jaren heeft uitgevoerd », voegt hij eraan toe.

Tot slot zei de Russische president dat hij nogmaals « oprechte woorden van medeleven en steun » stuurt naar de familie en familieleden van Gorbatsjov in verband met hun verlies.

Het is nog niet duidelijk of Poetin zaterdag aanwezig zal zijn bij de begrafenis van Gorbatsjov

De begrafenis van de laatste leider van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, vindt zaterdag plaats, maakte zijn dochter bekend. De dienst vindt plaats in de beroemde Zaal van Kolommen in het Huis van Vakbonden in Moskou – dezelfde plek waar het lichaam van Joseph Stalin werd tentoongesteld na zijn dood in 1953.

Pavel Palazchenko, hoofd mediarelaties bij de Gorbatsjov-stichting, zei dat de ceremonie bij de Zuil van de Pijlers zal worden georganiseerd door de protocollaire dienst van de regering-Poetin. « Er is geen informatie of dit als een staatsbegrafenis wordt beschouwd of niet », zei hij tegen RIA.

De dienst is open voor het publiek en daarna zal Gorbatsjov worden begraven op de Novodevichy-begraafplaats in Moskou, meldde TASS. Er is ook het graf van Boris Jeltsin, de eerste president van Rusland en de politieke rivaal van Gorbatsjov. Nikita Chroesjtsjov is de enige andere Sovjetleider die daar begraven ligt, en de meeste anderen rusten bij de muren van het Kremlin op het Rode Plein.

Het is nog niet duidelijk of Vladimir Poetin aanwezig zal zijn bij de begrafenis.

Foto door Mark van Jaarsveld: https://www.pexels.com/photo/city-building-roof-architecture-11285025/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.