AccueilNederlandUNICEF slaat alarm...

UNICEF slaat alarm over snel om zich heen grijpende cholera-uitbraken in Afrika

“De cholera-uitbraak in Oost- en Zuid-Afrika is niet zomaar een uitbraak; het is een noodgeval voor kinderen”, aldus het bureau.

Roepen naar $ 171 miljoen aan fondsen om 28 miljoen mensen te ondersteunen leed in de regio, UNICEF zei dat op maat gemaakte reacties al veel getroffenen bereiken, maar er moet dringend meer worden gedaan.

Levensreddende reacties op maat

Het bureau zei de ergste cholera-uitbraken die de regio hebben getroffen in jaren, ontvouwen zich nu in Burundi, Ethiopië, Kenia, Malawi, Mozambique, Somalië, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, de Verenigde Republiek Tanzania, Zambia en Zimbabwe.

Als zodanig ontwikkelt UNICEF geïndividualiseerde cholerabestrijdingsplannen op basis van de unieke omstandigheden in elk getroffen land. Bijvoorbeeld budgetten voor beide Malawi en Mozambique vereisten opnemen om aan die van elk land te voldoen recente overstroming na de verwoestende gevolgen van cycloon Freddy wat de verspreiding van de acute, vaak door water overgedragen ziekte heeft aangewakkerd.

Aandrijvende factoren

Cholera-uitbraken zijn verergerd door armoede, rampen, conflicten en de gevolgen van klimaatveranderingzoals extreme stormen en overstromingen, evenals een gebrek aan toegang tot veilig water en sanitaire voorzieningen, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd.

Grimmige scenario’s in veel andere landen hebben verder verslechterd aangezien de WGO zijn eerste ziekteupdate op publiceerde wereldwijde cholerasituatie in december.

De wereld worstelt sinds medio 2021 met een acute opleving in wat de zevende dodelijke cholera-pandemie in de geregistreerde geschiedenis is, zei de WHO.

De pandemie wordt gekenmerkt door het aantal, de omvang en de samenloop van meerdere uitbrakende verspreiding naar gebieden die al tientallen jaren choleravrij zijn, en schrikbarend hoge sterftecijfers.

Dat schatte het VN-gezondheidsagentschap in februari een miljard mensen in ten minste 43 landen lopen gevaar.

Nieuwe assistentie snel gevolgd

Voor kinderen is het risico groot, zei UNICEF, eraan toevoegend dat de behoeften in getroffen gemeenschappen in oostelijk en zuidelijk Afrika zijn aan het groeien.

UNICEF is momenteel bezig met het vervroegen van zijn interne kernmiddelen om te reageren op de noodsituatie “on a no-regret basis”, aldus het bureau. Dit bevat nieuwe lening en subsidiefinanciering en hergebruikte belangrijke bronnen snelle inkoopbehoeften en verbeterde gemeenschapsbereik.

UNICEF richt zich op het mobiliseren van essentiële zaken levensreddende ondersteuninginclusief medische noodvoorraden, medische productentechnische ondersteuning voor uitbraakcontrole, risicocommunicatie en betrokkenheid van de gemeenschap voor preventie en vroege behandelingEn veilige water- en voedingsvoorraden.

© UNICEF/Jean-Claude Wenga

Inwoners van Goma in het oosten van DR Congo wonen voorlichtingssessies over cholera bij na het uitbreken van de ziekte daar.

Flexibele financiering dringend nodig

“We zijn ook bezig met sociale bescherming en ondersteunend levensonderhoud, evenals kinderen veilig houden en leren, ‘zei het bureau. “Flexibele financiering zal ons helpen om niet alleen meer kinderen en gemeenschappen in nood te beschermen, maar ook te helpen veerkrachtigere systemen bouwen om kinderen in de toekomst te beschermen.”

Met de bestaande financiering is UNICEF erin geslaagd opschaling van de levering van chloor voor waterzuiveringmedicijnen voor infectie preventie en controle, en risicocommunicatieboodschappen die het belang benadrukken van vroege zorg en behandeling voor iedereen die geïnfecteerd is.

Terwijl genereuze partners al 18,3 miljoen dollar hebben bijgedragen om de cholera-respons te ondersteunen, a regionaal financieringstekort moet snel worden overbrugd om een ​​effectieve respons te verbreden.

“Voor UNICEF en zijn partners om snel en rechtvaardig te reageren op basis van de behoefte, vooral in ondergefinancierde sectoren, flexibele middelen zullen een cruciale rol spelen”, aldus het bureau. « Help ons cholera uit te roeien en deze last weg te nemen van kinderen en gezinnen die al te veel met zich meedragen », zei UNICEF.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.