AccueilNederlandNieuwe studie onthult...

Nieuwe studie onthult het verband tussen eenzaamheid en ongezonde gewoonten

In een onderzoek onder 264 universiteitsstudenten, hadden degenen die meer eenzaamheid rapporteerden ook een vetrijker dieet en waren ze meer geneigd om sedentair gedrag te vertonen en minder lichamelijk actief te zijn in vergelijking met degenen die minder eenzaamheid rapporteerden.

Studenten die een hoger niveau van eenzaamheid rapporteerden, meldden ook meer sedentair gedrag te vertonen en minder lichamelijke activiteit te hebben.

Verhuizen naar een nieuwe omgeving, een veel voorkomende ervaring voor eerstejaarsstudenten, kan leiden tot verhoogde gevoelens van eenzaamheid. De National College Health Assessment meldt dat gevoelens van eenzaamheid onder studenten de afgelopen tien jaar omhoog zijn geschoten.


Bovendien gaf een onderzoek uit 2021 aan dat 44% van de Amerikaanse studenten zichzelf als overgewicht of obesitas beschouwde. Hoewel eenzaamheid in verband wordt gebracht met een ongezond gewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging, is er een gebrek aan onderzoek naar de voedingsgewoonten van studenten en hun invloed op zwaarlijvigheid onder deze bevolkingsgroep.

Met gegevens van de Mason: Health Starts Here cohortstudie ontdekte Master of Nutrition aluin Li Jiang dat eenzaamheid gerelateerd was aan veranderde voedingskwaliteit en lichamelijke inactiviteit. Het onderzoek werd gedaan als onderdeel van Jiang’s masterscriptie, en Mason Nutrition and Food Studies Department Chair Lawrence J. Cheskin, universitair hoofddocent Lilian de Jonge, voormalig faculteitslid Cara Frankenfeld en voormalig postdoctoraal onderzoeker Ziaul H. Rana droegen ook bij aan het project.


« Onze studie ondersteunt een mogelijke behoefte aan verder onderzoek naar het begrijpen van ongezond voedingsgedrag en fysieke activiteit die mogelijk verband houden met eenzaamheid, een emotie die veel studenten treft », zegt Jiang.


Sedentair gedrag (19,2%) en weinig actief gedrag (53,8%) kwamen vaker voor bij studenten die veel eenzaamheid rapporteerden (scorebereiken van 4-6 en 7-9) dan bij studenten die weinig eenzaamheid rapporteerden (score van 10-12). Studenten die meer eenzaamheid rapporteerden, hadden een vetrijker dieet dan studenten die minder eenzaamheid rapporteerden.

“Interventies om eenzaamheid te verminderen kunnen een positief effect hebben op gezondheidsbevordering bij deze populatie. Deze gegevens gaan samen met andere eerste bevindingen van de Health Starts Here-studie dat universiteitsstudenten niet voldoen aan de richtlijnen voor gezonde voeding of voldoende lichaamsbeweging krijgen, « zei Cheskin, die een MD heeft.

Referentie: « Eenzaamheid wordt geassocieerd met ongezond voedingsgedrag en lichamelijke inactiviteit onder Amerikaanse studenten » door Li Jiang, MS, Lawrence J. Cheskin, MD, Cara L. Frankenfeld, Ph.D., Ziaul H. Rana, Ph.D. en Lilian de Jonge, Ph.D., 17 november 2022, Tijdschrift van American College Health.
DOI: 10.1080/07448481.2022.2141060

De studie is een transversale studie die basisgegevens analyseerde die waren verzameld in de eerste golf van Mason: Health Start Here in 2019, en werd gefinancierd door George Mason University’s Institute for BioHealth Innovation.


Mason: gezondheid begint hier is een eerste in zijn soort transdisciplinaire studentencohortstudie om de gezondheid en het welzijn van universiteitsstudenten te begrijpen en te verbeteren. Dit onderzoek zal een brede steekproef van jonge volwassenen, met name vrijmetselaarsstudenten, in de loop van de tijd volgen om de diversiteit van hun ervaringen op de universiteit vast te leggen en hoe dit hun gezondheid en welzijn beïnvloedt.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.