AccueilNederlandNieuwe studie onthult...

Nieuwe studie onthult het verband tussen eenzaamheid en ongezonde gewoonten

In een onderzoek onder 264 universiteitsstudenten, hadden degenen die meer eenzaamheid rapporteerden ook een vetrijker dieet en waren ze meer geneigd om sedentair gedrag te vertonen en minder lichamelijk actief te zijn in vergelijking met degenen die minder eenzaamheid rapporteerden.

Studenten die een hoger niveau van eenzaamheid rapporteerden, meldden ook meer sedentair gedrag te vertonen en minder lichamelijke activiteit te hebben.

Verhuizen naar een nieuwe omgeving, een veel voorkomende ervaring voor eerstejaarsstudenten, kan leiden tot verhoogde gevoelens van eenzaamheid. De National College Health Assessment meldt dat gevoelens van eenzaamheid onder studenten de afgelopen tien jaar omhoog zijn geschoten.


Bovendien gaf een onderzoek uit 2021 aan dat 44% van de Amerikaanse studenten zichzelf als overgewicht of obesitas beschouwde. Hoewel eenzaamheid in verband wordt gebracht met een ongezond gewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging, is er een gebrek aan onderzoek naar de voedingsgewoonten van studenten en hun invloed op zwaarlijvigheid onder deze bevolkingsgroep.

Met gegevens van de Mason: Health Starts Here cohortstudie ontdekte Master of Nutrition aluin Li Jiang dat eenzaamheid gerelateerd was aan veranderde voedingskwaliteit en lichamelijke inactiviteit. Het onderzoek werd gedaan als onderdeel van Jiang’s masterscriptie, en Mason Nutrition and Food Studies Department Chair Lawrence J. Cheskin, universitair hoofddocent Lilian de Jonge, voormalig faculteitslid Cara Frankenfeld en voormalig postdoctoraal onderzoeker Ziaul H. Rana droegen ook bij aan het project.


« Onze studie ondersteunt een mogelijke behoefte aan verder onderzoek naar het begrijpen van ongezond voedingsgedrag en fysieke activiteit die mogelijk verband houden met eenzaamheid, een emotie die veel studenten treft », zegt Jiang.


Sedentair gedrag (19,2%) en weinig actief gedrag (53,8%) kwamen vaker voor bij studenten die veel eenzaamheid rapporteerden (scorebereiken van 4-6 en 7-9) dan bij studenten die weinig eenzaamheid rapporteerden (score van 10-12). Studenten die meer eenzaamheid rapporteerden, hadden een vetrijker dieet dan studenten die minder eenzaamheid rapporteerden.

“Interventies om eenzaamheid te verminderen kunnen een positief effect hebben op gezondheidsbevordering bij deze populatie. Deze gegevens gaan samen met andere eerste bevindingen van de Health Starts Here-studie dat universiteitsstudenten niet voldoen aan de richtlijnen voor gezonde voeding of voldoende lichaamsbeweging krijgen, « zei Cheskin, die een MD heeft.

Referentie: « Eenzaamheid wordt geassocieerd met ongezond voedingsgedrag en lichamelijke inactiviteit onder Amerikaanse studenten » door Li Jiang, MS, Lawrence J. Cheskin, MD, Cara L. Frankenfeld, Ph.D., Ziaul H. Rana, Ph.D. en Lilian de Jonge, Ph.D., 17 november 2022, Tijdschrift van American College Health.
DOI: 10.1080/07448481.2022.2141060

De studie is een transversale studie die basisgegevens analyseerde die waren verzameld in de eerste golf van Mason: Health Start Here in 2019, en werd gefinancierd door George Mason University’s Institute for BioHealth Innovation.


Mason: gezondheid begint hier is een eerste in zijn soort transdisciplinaire studentencohortstudie om de gezondheid en het welzijn van universiteitsstudenten te begrijpen en te verbeteren. Dit onderzoek zal een brede steekproef van jonge volwassenen, met name vrijmetselaarsstudenten, in de loop van de tijd volgen om de diversiteit van hun ervaringen op de universiteit vast te leggen en hoe dit hun gezondheid en welzijn beïnvloedt.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.