AccueilNederlandEen schilderij van...

Een schilderij van Jackson Pollock ter waarde van miljoenen euro’s gevonden bij een speciale operatie voor handel in cultuurgoederen

Een schilderij van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock werd ontdekt in Sofia tijdens een speciale operatie van de hoofddirectie “Bestrijding van de georganiseerde misdaad” van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Republiek Bulgarije in samenwerking met Europol. Het werk wordt geschat op 50 miljoen euro, meldde de Bulgaarse Nationale Radio. Zowel in Athene als op het eiland Kreta werden acties gehouden tegen de handel in cultuurgoederen. Verschillende mensen werden vastgehouden – een Bulgaar en drie Griekse staatsburgers.

Voor Bulgarije ON AIR bevestigde Europol dat er een onderzoek loopt tegen een georganiseerde groep tegen de handel in cultuurgoederen. De naam van de kunstenaar is zichtbaar in de rechter benedenhoek van het geopende schilderij.

Het schilderij van Jackson Pollock is overgedragen aan de National Gallery of Art, maar die weigerde commentaar te geven omdat het in onderzoek is.

Het parket van de stad Sofia voert het beheer en de supervisie van het onderzoek uit met het ontdekte werk.

“Het schilderij wordt bewaard onder passende omstandigheden en met de nodige beveiliging. In de zaak is een deskundig advies over de authenticiteit en identificatie van het schilderij aangesteld”, aldus het parket van de stad Sofia.

Het vooronderzoek werd op 18.02.2023 met spoed gestart door de Hoofddirectie “Bestrijding van de georganiseerde misdaad” met de opmaak van het protocol voor de eerste actie van het onderzoek en werd aanvankelijk uitgevoerd onder leiding en toezicht van de Openbaar Ministerie van het district Sofia wegens verzwijging van materiaal – een misdrijf op grond van art. 215 van het Wetboek van Strafrecht.

Na een onderzoek met een decreet van een officier van justitie in het parket van de stad Sofia van 21.03.2023, werd de zaak doorgestuurd naar het parket van het district Sofia en onmiddellijk aanvaard door een officier van justitie van het parket van het district Sofia.

Het vooronderzoek wordt voortgezet voor een misdrijf op grond van art. 278a Wetboek van Strafrecht, en daarbij wordt bepaald of het schilderij een cultuurgoed is dat niet is geïdentificeerd en geregistreerd en of het ter vervreemding wordt aangeboden of is vervreemd.

In de loop van het onderzoek werd een schilderij waarvan wordt aangenomen dat het het werk is van de Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock, fysiek bewijsmateriaal in de zaak.

De foto wordt onder geschikte omstandigheden en met de nodige beveiliging bewaard.

Aan de zaak is een deskundig oordeel over de authenticiteit en identificatie van het schilderij opgedragen. Volgens de conclusie blijkt uit deskundigenonderzoek dat het schilderij authentiek zou kunnen zijn, maar nader onderzoek is nodig.

Het werk dateert vermoedelijk uit 1949 en de prijs kan oplopen tot 50 miljoen euro bij een veilinghuis.

De schilder Pravdolyub Ivanov zegt dat Jackson Pollock een van de slimste kunstenaars van de moderne kunst is. Hoewel hij te jong stierf – slechts 44 jaar oud, heeft hij een duidelijke stempel gedrukt op de kunst.

“Ik denk dat het uit zijn vroege periode komt, die gevuld is met ongelooflijke energie. Er gaat zo’n energie van uit dat je gewoon weet dat deze man echt een geweldige artiest is. Dan komt het abstract expressionisme om de hoek kijken, en bij hem gaat het om iets, dat een duizend jaar oude traditie in de kunst elimineert – dat de kunstenaar altijd het materiaal aanraakt met het gereedschap. Op een gegeven moment scheurt hij dit ding eraf en begint hij de verf te gieten”, aldus Pravdolyub Ivanov.

Pollock vormt de kern van de abstract expressionistische beweging en is een van die kunstenaars die mensen beïnvloeden en vrijheid geven door naar de werken te kijken.

“Een generatie die voor en kort na de oorlog is, een van de slimste vertegenwoordigers van de eerste beweging die Amerika in het leven heeft geroepen: het abstract expressionisme. Al 100 jaar is Amerika ondergeschikt aan Europese kunst – kopiëren, proberen bij te praten, en rond de oorlog en na de oorlog verschijnt deze explosie van iets dat er niet is”, zei Ivanov.

Tijdens een parallelle operatie van de Griekse politie op het eiland Kreta en in Athene werden vijf andere werken van bekende auteurs in beslag genomen.

Foto: mvr.bg

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.