AccueilNederlandZakia Khattabi benoemd...

Zakia Khattabi benoemd tot onderhandelaar voor de Europese Unie op COP15

Op dit moment vindt in Montreal de Conference of Parties on Biodiversity (COP15) plaats. Gisteren aangekomen in de stad Quebec, is de federale minister van Milieu en hoofd van de Belgische delegatie, Zakia Khattabi, aangesteld als onderhandelaar voor de Europese Unie.
Minister Khattabi zal de stem van de Europese Unie zijn voor de rubrieken « goals & targets » en « capacity building ». Het eerste onderdeel heeft tot doel de ambitie van de internationale gemeenschap op het gebied van biodiversiteit vast te stellen, het tweede betreft de versterking en ontwikkeling van verschillende tools (technologieoverdracht, technische en wetenschappelijke samenwerking, kennisbeheer, enz.) voor een effectieve implementatie-efficiëntie van de wereldwijde biodiversiteit kader.

“Overeenkomst over 2030-doelen en -taakstellingen zullen de ambitie van de internationale gemeenschap op het gebied van biodiversiteit bepalen, in het kielzog van de 2050-visie leven in harmonie met de natuur. Het zal de toon zetten voor de rest van het Global Biodiversity Framework: hoeveel natuur we zullen beschermen of herstellen, hoe ver we zullen gaan in het terugdringen van vervuiling, hoe we kunnen zorgen voor de integratie van biodiversiteit in alle beleidsmaatregelen en alle sectoren, enz. zegt Zakia Khattabi.

“Om de doelstellingen van het wereldwijde biodiversiteitskader te bereiken, moeten we internationaal en op een gecoördineerde manier samenwerken. Door relevante instellingen te ondersteunen, ervoor te zorgen dat we gedurende het hele proces leren wat werkt en wat niet, en ervoor te zorgen dat deze kennis wordt gedeeld. »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.