AccueilNederlandPersuitnodiging – Een...

Persuitnodiging – Een nieuwe website voor de European Disability Card voor personen met een handicap

De European Disability Card promoot de toegang tot vrijetijdsbesteding, cultuur en sport voor personen met een handicap (met voordelen zoals o.a. kortingen, gratis toegang, aangepaste infoborden, redelijke aanpassingen,…)

Sinds november 2017 is België voortrekker van dit project bij de Europese Commissie om de inclusie van personen met een handicap te bevorderen.

Hoewel de kaart veel mogelijkheden biedt en een echte tool voor inclusie is, blijft de kennis en het gebruik ervan vandaag nog te beperkt.

Om deze kaart en de eraan gekoppelde voordelen te promoten en nieuwe partners aan te trekken, wordt een nieuwe website gelanceerd samen met een sensibilisatiecampagne.

De promotie van de European Disability Card zal trouwens ook één van de prioriteiten van de minister zijn tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie in 2024.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.