AccueilNederlandenkele concrete resultaten,...

enkele concrete resultaten, maar mist handelsresultaten

De bijeenkomst van de EU-VS-handels- en technologieraad in Washington, DC is afgerond en president Bernd Lange (S&D, Duitsland) heeft vandaag de volgende verklaring afgelegd:

“De derde Trade and Technology Council (TTC) heeft enkele concrete resultaten opgeleverd, zoals de roadmap voor betrouwbare AI, die onze intentie bevestigt om gezamenlijk wereldwijde normen voor opkomende technologieën vast te stellen. Aangezien er wereldwijd zeer uiteenlopende opvattingen over AI bestaan, is het van cruciaal belang dat de EU en de VS duidelijk aangeven dat alle AI volledig in overeenstemming moet zijn met de mensenrechten en de democratische beginselen.

Ik ben ook erg blij dat de EU en de VS zullen in Kenia en Jamaica samenwerken aan projecten voor internetconnectiviteit. Dergelijke inspanningen zullen een verschil maken voor mensen op het terrein en een belangrijk precedent scheppen: we kunnen onze krachten bundelen op een gebied waar we gewoonlijk concurreren.

Het systeem voor vroegtijdige waarschuwing om verstoringen in de toeleveringsketen van halfgeleiders aan te pakken, kan echt een verschil maken in het echte leven. We hebben ook gestage vooruitgang geboekt met een prototype van een laadstandaard voor zware voertuigen. Door een wereldwijde norm te stellen, zullen we de markt voor dergelijke laders uitbreiden, wat een positieve invloed heeft op bedrijven aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

De TTC-gerelateerde nieuwe Dialoog over handel en arbeid met de principes van de EU en de VS kwamen ook voor het eerst bijeen en bespraken onder meer hoe we nauwer kunnen samenwerken om dwangarbeid te bestrijden, een hardnekkig probleem dat we alleen samen kunnen aanpakken.

Tegelijkertijd zijn de direct handelsgerelateerde resultaten van deze derde bijeenkomst enigszins beperkt. Ik had graag een gezamenlijke aanpak van de WTO-hervorming gezien, maar het lijkt erop dat de VS nog niet klaar is om concrete ideeën op tafel te leggen. Gezien de context zijn beperkte resultaten met betrekking tot handel niet zo verwonderlijk: de VS kiezen steeds vaker voor beheerde handel, een aanpak die de EU niet volgt. Meer ambitie op handelsgebied zou welkom zijn.

We mogen echter het belang van de TTC als kanaal voor dialoog niet onderschatten. Dat is al een waarde op zich.”

Achtergrond

De EU-VS Handels- en Technologieraad was opgericht in juni 2021 om de samenwerking tussen de EU en de Verenigde Staten op het gebied van handel, technologie en normen te versterken, op basis van gedeelde democratische waarden. Het werk wordt gedaan via tien werkgroepen, onder meer over technologiestandaarden, wereldwijde handelsuitdagingen, klimaat en groene technologie, toeleveringsketens en gegevensbeheer.

Het Parlement riep op tot een sterker partnerschap tussen de EU en de VS in de TTC in a oplossing in oktober 2021.

Verdere informatie:

Bureau van dhr Bernd Lange (S&D, Duitsland), Voorzitter van de Commissie internationale handele-mail: [email protected] tel: +32 228 45 555

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.