AccueilNederlandDe EU stopt...

De EU stopt met het importeren van goederen die wereldwijd bijdragen aan ontbossing

De Europese Unie heeft een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe wetgeving om te voorkomen dat bedrijven op de Europese markt koffie, rundvlees, soja en andere producten verkopen die bijdragen aan ontbossing over de hele wereld, meldde Reuters.

De wetgeving, die nog formeel moet worden aangenomen door het Europees Parlement, verplicht bedrijven om een ​​due diligence-verklaring op te stellen waaruit blijkt dat hun toeleveringsketens niet bijdragen aan ontbossing voordat ze hun producten in de EU verkopen, anders kunnen ze hoge boetes krijgen.

« Ik hoop dat deze baanbrekende verordening een impuls zal geven aan de bescherming van bossen over de hele wereld en andere landen zal inspireren », zei onderhandelaar Christoph Hansen van het Europees Parlement.

Ontbossing is een belangrijke bron van broeikasgasemissies die de klimaatverandering stimuleren en zal deze week centraal staan ​​op de VN-biodiversiteitstop in Montreal (COP15). De verwachting is dat de landen zich zullen inspannen voor een mondiaal akkoord voor de bescherming van de natuur.

De nieuwe EU Er zullen beperkingen gelden voor soja, rundvlees, palmolie, hout, cacao en koffie, evenals sommige daarvan afgeleide producten, waaronder leer, chocolade en meubels. Op verzoek van EU-wetgevers zijn rubber, houtskool en sommige palmoliederivaten opgenomen.

Bedrijven zullen moeten certificeren wanneer en waar producten zijn geproduceerd en « verifieerbare » informatie moeten verstrekken dat ze niet zijn geteeld op land dat na 2020 is ontbost.

Boetes voor het niet naleven van de nieuwe maatregelen zullen naar verwachting oplopen tot 4 procent van de omzet van het bedrijf in het betreffende Europese land.

Volgens de landen die met de nieuwe regels te maken krijgen, waaronder Brazilië, Indonesië en Colombia, zijn deze maatregelen zwaar en duur. Leveringscertificering is ook moeilijk te volgen, vooral omdat sommige ketens zich over meerdere landen uitstrekken.

De EU-landen en het Europees Parlement moeten de wetgeving nu formeel goedkeuren. De wet kan 20 dagen later in werking treden, waarna grote bedrijven 18 maanden de tijd hebben om eraan te voldoen en kleinere bedrijven 24 maanden.

Foto door Pok Rie: https://www.pexels.com/photo/bird-s-eye-view-of-woodpile-1268076/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.