AccueilNederlandAlgerijnse autoriteiten sluiten...

Algerijnse autoriteiten sluiten 16 evangelische kerken

Een nieuw rapport van een waakhond van de Amerikaanse regering waarschuwt dat de Algerijnse regering de afgelopen jaren ten minste 16 evangelische kerken heeft gesloten en strikte religieuze regels heeft opgelegd om personen te arresteren op beschuldiging van godslastering en bekering.

De Amerikaanse Commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid, een tweeledig orgaan onder leiding van vrijwillige commissarissen die de Amerikaanse regering en het Congres adviseren, heeft deze maand een factsheet uitgebracht over de voorwaarden voor religieuze vrijheid in Algerije, ‘s werelds grootste Arabische natie qua landmassa met 99% soennitische moslimbevolking .

Het rapport waarschuwt dat het wetboek van strafrecht van het Noord-Afrikaanse land en verordening 06-03 inzake niet-moslimorganisaties “onverenigbaar zijn met internationale wettelijke bescherming voor vrijheid van geloof of overtuiging ». Concreet zei de waakhond dat Algerije het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten schendt, een raamwerk dat het land in 1989 heeft geratificeerd.

« In de afgelopen jaren heeft de Algerijnse regering deze wetten steeds meer gehandhaafd, waarbij ze personen gevangen zette op beschuldiging van godslastering en bekering », benadrukt het rapport. « Het interpreteert ook andere wettelijke voorschriften op een manier die de rechten van Algerijnen schendt om God te aanbidden. »

De Algerijnse regering heeft naar verluidt geweigerd de ontvangst van de registratieaanvraag van de Evangelical Protestant Association (EPA) te bevestigen en heeft ten minste 16 EPA-kerken gedwongen te sluiten vanwege hun niet-geregistreerde status, aldus de factsheet van USCIRF.

« Belangenbehartigers meldden dat regeringsfunctionarissen EPA-lidkerken onder druk hebben gezet om een ​​status aan te vragen die onafhankelijk is van de EPA, naar verluidt om de cohesie van de evangelisch-protestantse gemeenschap te verzwakken », aldus het USCIRF-rapport. “In november 2021 beschuldigden de autoriteiten EPA-senior-pastor Salaheddin Chalah en vier andere protestantse christenen van het beoefenen van ongeoorloofde aanbidding; Pastor Chala kreeg naar verluidt in maart 2022 18 maanden gevangenisstraf, terwijl zijn medeverdachte een gevangenisstraf van zes maanden kreeg.”

Volgens de in de VS gevestigde waakhondgroep International Christian Concern zijn de meeste kerken in Algerije aangesloten bij de EPA, aangezien het ooit een wettelijk erkende groep was vóór de wet van 2006. Het ICC noemde de EPA « de veiligste optie voor christenen » omdat de regering de denominatie ooit goedkeurde.

Grove schendingen van mensenrechten in Algerije

Vijftien niet-gouvernementele organisaties uitten hun ernstige bezorgdheid over de grove schendingen van de mensenrechten in Algerije en veroordeelden de verantwoordelijkheid van het Algerijnse leger voor de verslechtering van de mensenrechten in de Tindouf-kampen.

In een gezamenlijke verklaring die maandag werd vrijgegeven aan het einde van een rondetafelgesprek in het Huis van Verenigingen in Genève, merkten ngo’s geaccrediteerd bij de Mensenrechtenraad, mensenrechtenwaarnemers, migratiedeskundigen en mensenrechtenverdedigers op dat aan het einde van Algerije’s Universal Periodic Review (UPR), blijven ze ernstig bezorgd over de grove schendingen van de mensenrechten in het land, waaronder het recht op vrijheid van meningsuiting, vreedzame vergadering, het recht op vereniging en persvrijheid.

Ze spraken ook hun bezorgdheid uit over de niet-naleving door de Algerijnse Mensenrechtenraad van de Beginselen van Parijs, mensenhandel en systematische schendingen van migranten’ rechtenalle praktijken die door staten werden besproken tijdens de UPR van Algerije op 11 november 2022 jaar.

Evenzo herinnerden de ondertekenaars aan de aanbevelingen die tijdens de UPR van Algerije waren gedaan, voornamelijk de intrekking van de wijzigingen die in 2021 aan het wetboek van strafrecht waren aangebracht, die een brede definitie van terrorisme bevatten en op grond waarvan veel vreedzame dissidenten werden opgesloten op beschuldigingen van valse terrorisme. In dit verband wordt bezorgdheid geuit over de repressie van 250 van terrorisme beschuldigde gevangenen.

UPR roept Algerije ook op om enkele internationale documenten te ratificeren, zoals het Verdrag ter bescherming van alle personen tegen gedwongen verdwijning en het Facultatief Protocol bij het Verdrag tegen foltering.

Met betrekking tot de manier waarop Algerije Afrikaanse migranten bezuiden de Sahara behandelt, uitten ze hun verontwaardiging over de massale verdrijving van meer dan 17.000 vluchtelingen uit de regio, en riepen ze de regering op om een ​​einde te maken aan de praktijk van het systematisch verdrijven van migranten en hen achterlaten in de kale woestijn.

De ondertekenaars van de gezamenlijke verklaring brachten ook de kwestie van de Tindouf-kampen aan de orde, veroordeelden de rekrutering van kindsoldaten en benadrukten de noodzaak voor het gastland om samen te werken met de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN voor het lot van kinderen in gewapende conflicten.

Ze riepen het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten op om rehabilitatieprogramma’s op te zetten voor kindsoldaten in de Tindouf-kampen en om hen te laten profiteren van specifieke beschermingsmaatregelen tegen hun uitbuiting door terroristische groeperingen die actief zijn in de Sahel en de Sahara.

Zij veroordeelden ook de overdracht van militaire, bestuurlijke en gerechtelijke bevoegdheden in de kampen aan het Polisario-front, wezen op de verantwoordelijkheid van het Algerijnse leger voor de toenemende ernstige schendingen van de mensenrechten in de Tindouf-kampen en riepen de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen op om eerbiediging te verzekeren voor het burgerkarakter van de Tindouf-kampen en om de volkstelling te verzekeren.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.