AccueilNederlandVijf Russische Jehova's...

Vijf Russische Jehova’s Getuigen veroordeeld tot in totaal dertig jaar gevangenisstraf

Op 18 augustus 2023 zaten in Rusland in totaal 116 Getuigen in de gevangenis omdat ze in privé hun geloof beoefenden.

In april 2017 oordeelde het Russische Hooggerechtshof dat de activiteit van het “Administratief Centrum van Jehovah’s Getuigen” extremistisch was en beval dat het centrum en al zijn regionale afdelingen moesten worden geliquideerd. Het beval dat de eigendommen van de organisatie in beslag zouden worden genomen in het voordeel van de staat.

Vier Bverliezers Rontvangen Merts Thij 6 joren erin A Penal Czijn mensen epijn op een tweede hoger beroep

Op 5 september bevestigde de regionale rechtbank van Amoer de gevangenisstraffen van vier Jehovah’s Getuigen wegens ontmoetingen met geloofsgenoten. Vladimir Boekin, Valeri Slashchev en Sergey Yuferov zullen een gevangenisstraf van zes jaar en vier maanden moeten uitzitten, en Michail Burkov zes jaar en twee maanden. Het vonnis is in werking getreden.

Sergej Joeferov, Michail Burkov, Vladimir Boekin en Valery Slashchev. (Credit: Jehovah's Getuigen Rusland)
Sergej Joeferov, Michail Burkov, Vladimir Boekin en Valery Slashchev. (Credit: Jehovah’s Getuigen Rusland)

In oktober 2022, de rechtbank van Tyndinskiy veroordeeld de gelovigen kregen verschillende gevangenisstraffen opgelegd, variërend van zes jaar en twee maanden tot zes jaar en zes maanden. Toch een hoger beroep omgevallen deze beslissing, en de mannen werden vrijgelaten uit het centrum voor voorlopige hechtenis, waar ze elk twee maanden hadden doorgebracht. Het nieuwe proces van de zaak werd in juni 2023 afgerond. Rechter Valentina Brikova heeft uitspraak gedaan een vonnis die verschilde enigszins van de eerste – van zes jaar en twee maanden tot zes jaar en vier maanden gevangenisstraf.

In hun beroep merkten de gelovigen op dat “het Hooggerechtshof van de Russische Federatie de religie van Jehovah’s Getuigen niet heeft verboden en de legitimiteit van de religieuze overtuigingen van Jehovah’s Getuigen en de manieren waarop deze tot uitdrukking zijn gebracht, niet heeft beoordeeld.”

Volgens de veroordeelden volgt hieruit dat “ondanks de liquidatie van rechtspersonen, [they] hebben nog steeds het recht om de religie vrijelijk te belijden [their] keuze, inclusief het lezen van de Bijbel en het bespreken ervan met anderen, bidden tot God, liedjes zingen waarin God wordt geprezen en met andere mensen over hun geloof praten.” Gelovigen blijven nog steeds vasthouden aan hun onschuld.

Hof van Beroep in Krasnojarsk uhield van Aleksandr Filatov Sbegrijpen – 6 joren in een Penal Czijn mensen

Op 20 juli 2023 bevestigde een panel van rechters van de Krasnojarsk Territory Court, onder voorzitterschap van Tatjana Lukyanova, de uitspraak tegen de 38-jarige Aleksandr Filatov. De vader van twee jonge kinderen is overgebracht naar strafkolonie nr. 31 in het dorp Industrialniy (Krasnojarsk).

Alexander Filatov (Credit: Jehovah's Getuigen Rusland)
Alexander Filatov (Credit: Jehovah’s Getuigen Rusland)

Filatov werd veroordeeld op beschuldiging van “het organiseren van de activiteiten van een verboden extremistische organisatie”, maar in feite voor het bespreken van de Bijbel met zijn medegelovigen. Hij blijft volhouden dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan extremisme. In zijn beroep verklaarde hij dat de rechtbank zijn rechten had geschonden die worden gegarandeerd door artikel 28 van de RF-grondwet: “Ik heb acties uitgevoerd die ten grondslag liggen aan de vrijheid van godsdienst.”

De verdediging heeft erop gewezen dat de rechtbank dit niet heeft toegepast de uitleg van het plenum van het Hooggerechtshof van de RF, volgens welke gelovigen het recht hebben om bijeenkomsten voor aanbidding te houden als deze geen tekenen van extremisme bevatten. Aleksandr Filatov verklaarde: “De aanwezigheid van extremistische doelen en motieven in mijn acties is niet bewezen. In het vonnis worden geen extremistische uitspraken geciteerd.”

De vervolging van Jehovah’s Getuigen in Rusland duurt al ruim zes jaar en is nog steeds gaande momentum krijgenondanks de veroordeling van de wereldgemeenschap. Alleen al in het Krasnojarsk-gebied 30 gelovigen worden strafrechtelijk vervolgd vanwege hun geloof. Bijna de helft van hen was al veroordeeld: vijf zijn naar een strafkolonie gestuurd, vier hebben voorwaardelijke straffen gekregen en drie hebben een boete gekregen.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.