AccueilNederlandOpstart van nieuwe...

Opstart van nieuwe renovatiefases voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel!

Een omvangrijk restauratieproject, waaronder de vernieuwing van de daken

De gebouwen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in en rond de Regentschapsstraat in Brussel zijn het onderwerp van een groot renovatieproject, dat over meerdere jaren is gespreid.

In 2017 heeft de Regie der Gebouwen onder meer de renovatie voltooid van het Auditorium en de Delporte-tentoonstellingszalen langs de Museumstraat. Deze projecten kostten ongeveer 10,5 miljoen euro.

Tussen 2017 en 2019 heeft de Regie der Gebouwen ook heel wat daken van het museumcomplex van de Regentschapsstraat gerenoveerd: die van de patio, het Balat-trappenhuis, de platte daken van de Delporte-zaal, en ook het dak en de goten van de hotels Argenteau en Gresham.

Drie nieuwe fases van werken

Op vrijdag 1 september 2023 heeft de ministerraad het project goedgekeurd om de studies op te starten voor drie nieuwe renovatiefases voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, alsook de uitvoering van de eerste fase van werken. De totale kostprijs wordt geschat op 30 miljoen euro.

De werken betreffen de twee bovenste verdiepingen met tentoonstellingszalen en het dak van het gebouw ‘Extension’ gelegen aan de Museumstraat, maar ook de herinrichting van de inkomhal die zich aan de Regentschapsstraat bevindt.

De werken voor de twee volgende fases, die opnieuw aan de ministerraad worden voorgelegd en die na 2030 worden uitgevoerd, betreffen:

  • Fase 5: de vernieuwing van het dak, de dakkoepels en de plafondstructuren onder de koepels van de gebouwen Balat en Forum.
  • Fase 6: de renovatie van de tentoonstellingszalen op de bovenste verdieping van de delen Balat en Forum.

De werken voor deze twee fases lopen gelijktijdig. 

Meer informatie over dit project 

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.