AccueilNederlandFOD Volksgezondheid informeert...

FOD Volksgezondheid informeert over nieuwe Europese verordening voor ontbossingsvrije producten

Wie producten gemaakt uit hout, rubber, rundvlees, cacao, koffie, palmolie en soja in- of uitvoert in Europa of verhandelt, moet bewijzen dat die producten niet hebben bijgedragen aan het vernietigen van bossen door middel van een zorgvuldigheidsverklaring. “Tussen 1990 en 2020 heeft ontbossing geleid tot het verdwijnen van een bosgebied dat groter is dan de Europese Unie (420 miljoen ha)”, verklaart federaal Minister van Leefmilieu Zakia Khattabi die de stakeholder-vergadering zal openen. “De nieuwe, ambitieuze maatregelen komen tegemoet aan de doelstellingen van de Green Deal en dragen bij tot de bescherming van de biodiversiteit, het klimaat en inheemse volkeren.”   

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu wil betrokken marktdeelnemers, handelaren, overheden en ngo’s tijdens het overleg informeren over de nieuwe verplichtingen en helpen voorbereiden op de invoering van de EUDR-verordening. Deelnemers kunnen uiteenzettingen van de Europese Commissie en van beleidsexperten ontbossing volgen. Ze krijgen vervolgens de kans om hun vragen te stellen tijdens verschillende rondetafelgesprekken. 

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.