AccueilNederlandFOD Volksgezondheid informeert...

FOD Volksgezondheid informeert over nieuwe Europese verordening voor ontbossingsvrije producten

Wie producten gemaakt uit hout, rubber, rundvlees, cacao, koffie, palmolie en soja in- of uitvoert in Europa of verhandelt, moet bewijzen dat die producten niet hebben bijgedragen aan het vernietigen van bossen door middel van een zorgvuldigheidsverklaring. “Tussen 1990 en 2020 heeft ontbossing geleid tot het verdwijnen van een bosgebied dat groter is dan de Europese Unie (420 miljoen ha)”, verklaart federaal Minister van Leefmilieu Zakia Khattabi die de stakeholder-vergadering zal openen. “De nieuwe, ambitieuze maatregelen komen tegemoet aan de doelstellingen van de Green Deal en dragen bij tot de bescherming van de biodiversiteit, het klimaat en inheemse volkeren.”   

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu wil betrokken marktdeelnemers, handelaren, overheden en ngo’s tijdens het overleg informeren over de nieuwe verplichtingen en helpen voorbereiden op de invoering van de EUDR-verordening. Deelnemers kunnen uiteenzettingen van de Europese Commissie en van beleidsexperten ontbossing volgen. Ze krijgen vervolgens de kans om hun vragen te stellen tijdens verschillende rondetafelgesprekken. 

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.