AccueilNederlandDefiniëring van de...

Definiëring van de categorieën van energieverbruikers

Met de wet van 28 februari 2022 houdende diverse bepalingen inzake energie, is de energienorm ingevoerd om de concurrentiekracht van de bedrijven en de koopkracht van de burgers te vergelijken met onze buurlanden zodat de regering indien nodig kan ingrijpen op het federale aandeel op de energiefactuur. Elk jaar moet de CREG, samen met de gewestelijke regulatoren, een studie publiceren over de verschillende kostencomponenten van de elektriciteits-  en gasfactuur. Die studie moet ook een vergelijking met de buurlanden bevatten.

Dit ontwerp heeft tot doel de categorieën van verbruikers vast te stellen, volgens het type van economische activiteit en de hoeveelheid verbruik. Er werden 11 categorieën van verbruikers vastgesteld wat de ondernemingen betreft en 4 categorieën voor de huishoudens. Deze 15 categorieën zullen door de CREG worden gebruikt voor de opmaak van de jaarlijkse studie.

Het ontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.