AccueilNederlandDefiniëring van de...

Definiëring van de categorieën van energieverbruikers

Met de wet van 28 februari 2022 houdende diverse bepalingen inzake energie, is de energienorm ingevoerd om de concurrentiekracht van de bedrijven en de koopkracht van de burgers te vergelijken met onze buurlanden zodat de regering indien nodig kan ingrijpen op het federale aandeel op de energiefactuur. Elk jaar moet de CREG, samen met de gewestelijke regulatoren, een studie publiceren over de verschillende kostencomponenten van de elektriciteits-  en gasfactuur. Die studie moet ook een vergelijking met de buurlanden bevatten.

Dit ontwerp heeft tot doel de categorieën van verbruikers vast te stellen, volgens het type van economische activiteit en de hoeveelheid verbruik. Er werden 11 categorieën van verbruikers vastgesteld wat de ondernemingen betreft en 4 categorieën voor de huishoudens. Deze 15 categorieën zullen door de CREG worden gebruikt voor de opmaak van de jaarlijkse studie.

Het ontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.