AccueilNederlandBelgische kandidatuur om...

Belgische kandidatuur om de zetel van het BBNJ-secretariaat te huisvesten

BBNJ is een verdrag over de bescherming en duurzame ontwikkeling van biodiversiteit buiten nationale jurisdictie en voorziet o.a. een procedure voor het creëren van mariene beschermde gebieden, een systeem voor de toegang tot en het verdelen van winsten op mariene genetische hulpbronnen en overdracht van mariene technologie.

Het verdrag werd in maart 2023 aangenomen na meer dan 15 jaar onderhandelingen. België speelde bij deze onderhandelingen een cruciale rol.

Net zoals dat voor andere internationale conventies het geval is, zal er voor BBNJ ook een secretariaat opgericht worden. Het zou een grote verdienste zijn voor België, een van de voortrekkers van de Blue Leaders, indien het secretariaat in Brussel gehuisvest zou worden. Dit past niet alleen binnen het engagement van ons land, maar zou ook het internationaal aanzien van België aanzienlijk verhogen.

In dit kader stemt de ministerraad stemt in met het voorstel om de zetel van het BBNJ-secretariaat in België te huisvesten en vraagt ze aan de minister van Noordzee en de minister van Buitenlandse Zaken om deze kandidatuur actief te promoten.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.