AccueilNederlandBelgische kandidatuur om...

Belgische kandidatuur om de zetel van het BBNJ-secretariaat te huisvesten

BBNJ is een verdrag over de bescherming en duurzame ontwikkeling van biodiversiteit buiten nationale jurisdictie en voorziet o.a. een procedure voor het creëren van mariene beschermde gebieden, een systeem voor de toegang tot en het verdelen van winsten op mariene genetische hulpbronnen en overdracht van mariene technologie.

Het verdrag werd in maart 2023 aangenomen na meer dan 15 jaar onderhandelingen. België speelde bij deze onderhandelingen een cruciale rol.

Net zoals dat voor andere internationale conventies het geval is, zal er voor BBNJ ook een secretariaat opgericht worden. Het zou een grote verdienste zijn voor België, een van de voortrekkers van de Blue Leaders, indien het secretariaat in Brussel gehuisvest zou worden. Dit past niet alleen binnen het engagement van ons land, maar zou ook het internationaal aanzien van België aanzienlijk verhogen.

In dit kader stemt de ministerraad stemt in met het voorstel om de zetel van het BBNJ-secretariaat in België te huisvesten en vraagt ze aan de minister van Noordzee en de minister van Buitenlandse Zaken om deze kandidatuur actief te promoten.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.