AccueilNederlandVerzet terwijl extremisten...

Verzet terwijl extremisten de Koran voor de Iraanse ambassade herhalen (+Video) europahoy.news

Schending van de Koran in Zweden

Volgens berichten in de Zweedse media ontvouwde zich een chaotisch tafereel terwijl de daders dat probeerden verbrand een kopie van de koranterwijl een groot aantal mensen, waaronder verslaggevers, zich om hem heen verzamelde.

Een vrouw met een brandblusser probeerde de brandende koran te blussen, maar werd gearresteerd door de Zweedse politie, die de extremist toestond zijn offensieve daad voort te zetten en vijandige opmerkingen te maken tegen de islam en de koran.

De situatie escaleerde rond de ambassade en de politie greep in om verder geweld te voorkomen en de menigte uiteen te drijven.

De politie arresteerde de vrouw, die niet is geïdentificeerd, op « verdenking van wanordelijk gedrag en geweld tegen een politieagent », meldde de Associated Press, daarbij verwijzend naar politiewoordvoerster Towe Hägg.

De Islamitische Republiek Iran had eerder de Zweedse ambassadeur tweemaal ontboden uit protest tegen deze gruwelijke acties en aangekondigd de nieuwe ambassadeur, die binnenkort naar Iran zou komen, niet te accepteren. Ook de nieuwe Iraanse ambassadeur die naar Stockholm zou gaan, staakte zijn missie na de eerste aanval op de heiligheid van de Heilige Koran in Zweden.

Ondertussen verhoogde de Zweedse veiligheidsdienst, SAPO, zijn beoordeling van het dreigingsniveau tegen Zweden tot 4 op een schaal van 5 te midden van toenemende internationale spanningen over het verbranden van kopieën van de Koran tijdens demonstraties in het Noordse land.

« De dreiging tegen Zweden is geleidelijk veranderd en de dreiging van aanslagen door actoren binnen de gewelddadige islam is in de loop van het jaar toegenomen », aldus de veiligheidsdienst donderdag in een verklaring.

SAPO zei dat Zweden was overgegaan van een legitiem doelwit voor « terroristische » aanslagen naar een prioritair doelwit.

In de afgelopen maand hebben extremistische elementen islamitische heilige geschriften onderworpen aan meerdere daden van ontheiliging in zowel Zweden als Denemarken. In een controversiële houding hebben de regeringen van deze landen daden verdedigd als uitingen van « vrije meningsuiting », wat leidde tot wereldwijde verontwaardiging van de moslimgemeenschap. Deze reactie heeft verschillende landen ertoe gebracht ambassadeurs uit Zweden en Denemarken op te roepen of te verdrijven.

Hoewel de Noordse landen de ontheiliging hebben betreurd, hebben ze hun onvermogen om in te grijpen gerechtvaardigd vanwege de grondwettelijke bescherming van de vrijheid van meningsuiting. De Organisatie voor Islamitische Samenwerking heeft haar lidstaten samengebracht om passende acties te onderzoeken, zowel politiek als economisch, tegen landen waar dergelijke daden plaatsvinden.

Bovendien heeft de OIC opgeroepen tot wereldwijde solidariteit om zich te verzetten tegen deze provocerende pogingen, die tot wijdverbreide verontwaardiging en veroordeling hebben geleid.

4163304

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.