AccueilNederlandVergeving in het...

Vergeving in het verhaal van de profeet Mozes europahoy.news

Sorry

In het sociale leven van de mensheid zijn er maar heel weinig individuen die puur en vrij zijn van alle zonde en kwaad. Het is omdat mensen altijd worstelen met wereldse verlangens.

Het conflict tussen wereldse verlangens en eervolle menselijke aspiraties is altijd aanwezig en elke beweging die men maakt is het resultaat van dit conflict.

Men kan dus natuurlijk niet verwachten dat al iemands handelingen goed en gepast zijn.

Iedereen heeft tot op zekere hoogte slechte daden en misstappen in het leven.

De schade van deze wandaden en uitglijders treft niet altijd alleen de persoon in kwestie, maar kan ook anderen schade berokkenen.

In het educatieve methode die gebaseerd is op tolerantie en vergeving, barmhartigheid en de deugden van de leraar voorkomen dat hij de leerling uitscheldt en straft zodra hij een fout maakt of iets verkeerds doet.

Men kan zeggen dat de belangrijkste methode die door de goddelijke profeten in het onderwijs werd gebruikt, vergeving en tolerantie was. Dit is een koranmethode die zijn wortels heeft in goddelijke openbaring. God beschrijft zichzelf met kenmerken als barmhartig, medelevend en vergevingsgezind.

Vergeving en vergiffenis worden gezien in het verhaal van de profeet Mozes (as) genoemd in de Koran.

De Bani Isra’il waren een ongehoorzaam en koppig volk, maar God vergaf hen ondanks hun onredelijke eisen: “…ze hadden Mozes dingen gevraagd die veel moeilijker waren dan dit, zeggende: ‘Laat ons God persoonlijk zien.’ Donder en bliksem overvielen hen vanwege hun onrechtvaardige eisen. Ondanks al het bewijs dat tot hen was gekomen, begonnen ze het kalf te aanbidden, maar we vergaven hun zonden en gaven Mozes duidelijk gezag.” (Vers 153 van soera An-Nisa)

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.