AccueilNederlandMeer dan 440...

Meer dan 440 Palestijnen gedood en gewond door Israël sinds begin 2023: VN europahoy.news

141566 946 Meer dan 440 Palestijnen gedood en gewond door Israël sinds begin 2023: VN

Dit cijfer overtreft het totale aantal Palestijnen dat in 2022 door de Israëlische bezettingstroepen is gedood, namelijk 155.

Naast de moorden door het Israëlische leger, schoot en doodde een Israëlische kolonist een Palestijn en verwondde hij twee anderen tijdens een aanval van kolonisten op het dorp Burqa bij Ramallah op 4 augustus. Dit bracht het aantal Palestijnen dat tussen begin 2023 en 7 augustus door kolonisten op de Westelijke Jordaanoever werd gedood op zeven.

UNOCHA bevestigde dat tussen 25 juli en 7 augustus 276 Palestijnen, waaronder ten minste 60 kinderen, gewond zijn geraakt door Israëlische troepen op de Westelijke Jordaanoever, waaronder negen mensen met scherpe munitie.

Sinds het begin van het jaar zijn 683 Palestijnen met scherpe munitie gewond geraakt door Israëlische troepen op de Westelijke Jordaanoever, meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2022, wat neerkwam op 307.

In de eerste zes maanden van 2023 registreerde de VN 591 kolonistengerelateerde incidenten die resulteerden in Palestijnse slachtoffers, materiële schade of beide.

Dit is een stijging van 39 procent ten opzichte van het maandgemiddelde in vergelijking met 2022, waarin het hoogste aantal kolonistengerelateerde incidenten werd gemeld sinds de VN in 2006 begon met het registreren van dergelijke gegevens.

UNOCHA voegde eraan toe dat de Israëlische bezettingsautoriteiten 56 gebouwen in Oost-Jeruzalem en Westelijke Jordaanoever Area C, waaronder zes huizen, hebben gesloopt, geconfisqueerd of gedwongen om te slopen, daarbij verwijzend naar het ontbreken van door Israël afgegeven bouwvergunningen, die bijna onmogelijk te verkrijgen zijn.

Als gevolg hiervan raakten 23 Palestijnen, onder wie 12 kinderen, ontheemd en werd het levensonderhoud van meer dan 3.500 mensen aangetast.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.