AccueilNederlandEen evenwichtig boek...

Een evenwichtig boek zonder extremen europahoy.news

heilige Koran

De Commandant van de Gelovigen onderstreept in Preek 18 van Nahj al-Balagha dat “Allah, de Verheerlijkte, zegt: ‘We hebben niets in het Boek verwaarloosd.’

Een van de kenmerken van de koran is dat hij evenwichtig is en geen ifrat of tafrit bevat (twee uitersten van overdaad en nalatigheid).

Hoe kunnen we bewijzen dat er geen Ifrat en Tafriet in de Koran staan?

Iedereen die de Koran ooit leest, weet dat een deel van het Heilige Boek Ayat al-Ahkam bevat. Dit zijn verzen waarin een religieuze regel wordt genoemd, die sommige dingen of sommige handelingen introduceert, zoals wajib (verplicht) of haram (verboden).

Bijvoorbeeld, vers 275 van Surah Al-Baqarah zegt dat Riba (woeker) Haram is: “Zij die woeker consumeren zullen niet opstaan ​​(uit hun graf) behalve als iemand die opstaat in waanzin die satan heeft aangeraakt. Dat komt omdat ze zeggen: ‘Verkopen is als woekerrente.’ Allah heeft handel toegestaan ​​en woeker verboden. Degene die een vermaning van zijn Heer ontvangt, houdt ermee op, hij zal zijn verworvenheden uit het verleden hebben en zijn zaken zijn bij Allah. Maar degene die omgekeerd is, zal onder de mensen van het Vuur zijn en zal er voor altijd in blijven.”

In zulke verzen wordt mensen geboden om religieuze regels te volgen die hen helpen geestelijk te groeien en op weg te gaan naar verlossing. Er is dus geen Ifrat en Tafriet in de verzen van het Heilige Boek.

Hier zijn twee voorbeelden uit Ifrat en Tafrit van mensen die genoemd zijn in de Koran:

1- Schepping van dieren

Tegenwoordig weigeren sommige mensen vlees te eten, omdat ze zichzelf als verdedigers van dierenrechten beschouwen. Dit is terwijl de koran het eten van dierlijk vlees introduceert als een van de voordelen van dieren voor de mens:

Hebben zij niet gezien hoe Wij voor hen het vee hebben geschapen waarover zij met Onze Handen heersen? We hebben deze aan hen onderworpen, en sommigen rijden en sommigen eten. (Verzen 71-72 van Surah Yaseen)

Dergelijke opvattingen (geen vlees eten) en tot het uiterste gaan zorgen voor wanorde in de natuurlijke balans.

2- Huwelijk

In sommige religies zien bepaalde personen die een bepaalde positie en status bereiken af ​​van het huwelijk en kiezen voor het celibaat. Dit is terwijl de koran mensen duidelijk gebiedt te trouwen: “Huw de ongehuwden onder elkaar en de rechtschapen mannelijke en vrouwelijke slaven. Als u arm bent, zal God u door zijn gunst rijk maken; Hij is genereus en alwetend. » (Vers 32 van soera An-Nur)

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.