AccueilNederlandConfronteer de Kizan-islamisten...

Confronteer de Kizan-islamisten in Soedan europahoy.news

Soedan is een kans voor de Broederschap om haar invloed uit te breiden. De sancties die aan Soedan zijn opgelegd, bieden geen oplossingen om de Broederschap (Al-Kizan), wiens bewegingen militaire dimensies hebben gekregen door hun leden te rekruteren om het leger te verdedigen, gebruik te maken van de turbulente veiligheidssituatie om hun invloed uit te breiden, te stoppen, en waarom Soedan niet bekeren in een incubator van de groep, die politieke en wijdverbreide verliezen leed in de rest van de Arabische landen.

KHARTOEM – De dreiging van de Europese Unie om sancties op te leggen aan de belangrijkste partijen van Soedan om de oorlog te stoppen, was een teken van de mogelijkheid om haar koude houding ten opzichte van de crisis op te geven. Hij bleef een toeschouwer, behalve enkele waarnemingen die hij van tijd tot tijd presenteerde, die niet suggereren dat hij streng is in zijn bewegingen, wat zijn verlangen bevestigt om hem af te maken, dicht bij een oorlog die zijn vonken naar hem kan verspreiden.

Europa’s dilemma: de confrontatie aangaan met de Kizan-islamisten in Soedan 3

De Europese roep om in september een kader van sancties vast te stellen, geeft aanleiding tot grote bezorgdheid over het voortduren van het conflict tussen het leger en de Rapid Support Forces. Toch mist het de bewegingen om praktisch deel te nemen aan het bereiken van een stevige wapenstilstand en het streven naar een staakt-het-vuren. De Europese Unie had een initiatief moeten presenteren of een alomvattende visie voor een oplossing moeten aannemen.

Allen waren tevreden met luidruchtige slogans en zagen hier en daar de perceptie alsof de repercussies van de oorlog stopten aan het einde van de escalatie van de illegale immigratie en de verslechtering van de humanitaire situatie en zich niet uitstrekten tot een directe bedreiging van de Europese belangen als extremisten zouden Soedan overnemen of meesleuren in het bittere moeras van een burgeroorlog.

De bewegingen van Al-Kizan kregen militaire dimensies nadat ze veel extremistische elementen in de oorlog hadden gebracht om het leger te verdedigen. Westerse landen kunnen geen terroristische organisaties vervolgen die hun expansionistische projecten in de regio niet verbergen.

De chaos wekt de honger van islamitische troepen in Soedan. Recente informatie bevestigt de betrokkenheid van extremistische organisaties bij de oorlog onder het mom van de ontbonden Nationale Congrespartij en de Islamitische Beweging in Soedan, waardoor de kwestie een bedreiging is geworden voor buurlanden en partijen die belangen hebben in dit land of nabij . dat, om nog maar te zwijgen van de uitbreiding van de militante gordel, aangezien zijn aanwezigheid in West- en Oost-Afrika Soedan tussen twee tanghanden plaatst die later niet gemakkelijk in bedwang te houden zullen zijn. De reikwijdte van humanitaire, economische en veiligheidscrises neemt toe.

Dit resultaat zal de Europese Unie ertoe aanzetten in beweging te komen, omdat het meer verliezen met zich mee zal brengen voor de centraalwestelijke landen, met name Frankrijk, wiens belangen in Mali en Niger en de hele West-Afrikaanse kust aan grote gevaren beginnen te worden blootgesteld. Als Soedan wordt toegevoegd, zal een groot gebied belangrijke centra worden voor extremisten en terroristische broeinesten die elementen aantrekken waarvan bekend is dat ze het Westen in het algemeen aanvallen.

De Verenigde Staten zijn in de crisis gestapt door middel van gezamenlijke bemiddeling met Saoedi-Arabië. De onderhandelingen in Jeddah zijn bijna bevroren en hebben hulp nodig om tot een doorbraak te komen. Veel Afrikaanse landen hebben individueel en collectief geprobeerd politieke benaderingen te bedenken die nog niet succesvol zijn geweest. Tegelijkertijd concentreert de Europese Unie zich op de symptomen van de crisis zonder in te gaan op de essentiële details. De gevolgen voor hem zullen echter niet beperkt blijven tot een toename van het aantal asielaanvragen en ontheemding.

Europese landen kozen in de crisis voor de traditionele menselijke dimensie, die veelbetekenend is. Ze probeerden er dramatische trekken aan te geven door regelmatig te praten over moorden, bommen, plunderingen en verkrachtingen en licht te werpen op enkele sympathieke tragedies.

Het stoppen van de oorlog vereist zorgvuldig lezen om de grondoorzaken te onderzoeken en waartoe dit in de toekomst zou kunnen leiden. In beide gevallen wijzen alle vingers naar de aanwezigheid van overblijfselen van het regime van voormalig president Omar al-Bashir die het Soedanese militaire establishment infiltreren en hun verlangen om het te gebruiken om weer aan de macht te komen en elke poging om een ​​democratische transitie en staat tot stand te brengen te verslaan. burgerregering, wat het veronderstelde doel is dat de Europese Unie nastreeft, en neemt in haar politieke discours deel aan westerse gezanten en ambassadeurs die voor de oorlog naar Soedan gingen en benadrukten hoe belangrijk het is dat het leger het veld verlaat over politieke

Laten we aannemen dat de Europese Unie later de negatieve aspecten van de Soedanese scene leert kennen. In dit geval zal elke belofte van economische sancties of politieke oproepen aan betekenis verliezen omdat de crisis structurele geledingen heeft die met een alomvattende visie moeten worden aangepakt. De initiatieven, met erkenning van hun belang en de landen die ze sponsoren, moeten de Soedanese crisis nog doorgronden.

Het zal de Europese Unie niet helpen afstand te nemen van verwikkeld raken in een hete en openlijke crisis onder het voorwendsel dat het een oorlog is die iedereen die dichtbij komt verbrandt, reduceert tot het humanitaire aspect en toegeeft aan de visies van het Westen. organisaties, zoals politieke en veiligheidselementen, zijn essentieel.

De Europese stappen moeten een deel van de politiek en veiligheid weerspiegelen in de bewegingen van de Unie of haar landen. Wat er is gezegd over zijn bereidheid om sancties op te leggen, lijkt de essentie van de crisis of een kwijting van verantwoordelijkheid tegenover de westerse mensen over te slaan, omdat iedereen weet dat het effect van het wapen van sancties op mensen minimaal is. Soedan heeft een enorme opgebouwde ervaring met Amerikaanse sancties waardoor het er bijna drie decennia mee heeft kunnen leven.

Europarlementariërs op het Vox Box Soudan-evenement Europa's dilemma: confrontatie met de Kizan-islamisten in Soedan

Het is in het belang van Kizan (de Soedanese Broederschap) dat de Europese Unie afstand neemt van directe betrokkenheid bij de crisis en het nemen van praktische maatregelen.

Misschien heeft de onlangs door de snelle ondersteuningsdelegatie in Europese kringen verstrekte informatie veel dubbelzinnige punten over de realiteit van de oorlog en de gevolgen ervan aan het licht gebracht, met de deelname van een lid van het Europees Parlement van Hongaarse afkomst, Márton GYÖNGYÖSI, die lid is van de Commissie buitenlandse zaken van het Parlement, Anna VAN DENSKY, de journalist, en James WILSON, redacteur van het politieke rapport. In de Europese Unie is Bjorn HULTIN een expert in internationale betrekkingen en een voormalig lid van het Europees Parlement van Zweedse afkomst.

De discussie over de rol van Soedan en Europa in de crisis was veelbetekenend, aangezien het de eerste officiële actie was die op de agenda met de verslagen van het Parlement werd geregistreerd. Het vond grote weerklank in veel westerse kringen, omdat het opleggen van sancties aan de betrokken partijen in Soedan zonder onderhandelingen aan te gaan of initiatieven te presenteren, de stem van Europa ondoeltreffend en misschien zelfs afwezig zou maken. Het moet een plaats krijgen in de discussie over Soedan.

Soedanese kringen zeggen dat de EU-landen afzien van rechtstreekse betrokkenheid bij de crisis en het nemen van praktische stappen ten gunste van de Kizan (Soedanese Broederschap), wat doet denken aan eerdere twijfels over het beschermheerschap door sommige westerse landen.

Laten we aannemen dat deze twijfels nog steeds van toepassing zijn op de huidige situatie. In dat geval kunnen Europese landen zich in een gevaarlijke crisissituatie bevinden, omdat Kizan vandaag de dag een overweldigend verlangen heeft om het leger niet te verslaan en het op te nemen tegen de Rapid Support Forces, aangezien zijn commandant, luitenant-generaal Muhammad Hamdan Dagalo « Hamidti » uw nummer is één vijand. In Soedan blokkeert de onderdrukkende militaire hand vandaag de weg voor hun terugkeer naar de macht.

Bovendien kregen de bewegingen van Kizan militaire dimensies nadat ze veel extremistische elementen in de oorlog hadden gebracht om het leger te verdedigen. Westerse landen kunnen geen terroristische organisaties vervolgen die hun expansionistische projecten in de regio en hun aanval op westerse belangen niet verbergen. De angst dat Soedan een stevige broedplaats voor hen wordt, zo werd destijds gesuggereerd, zal niet werken. Of de dreigementen van de Europese Unie om de verwarde realiteit van Soedan onder ogen te zien.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.