AccueilNederland"Stil Asfalt" zal...

« Stil Asfalt » zal het lawaai op de wegen in Istanbul met 10 decibel verminderen

Vermindert geluid veroorzaakt door wrijving tussen de wielen en het wegdek.

“Stil Asfalt” zal het geluidsniveau op de wegen in Istanbul met tien decibel verminderen. Het project heeft tot doel het steeds groter wordende probleem van geluidsoverlast in de metropool aan te pakken, zoals gerapporteerd in “Hurriet Daily News”.

Volgens het Turkse Statistische Instituut zijn er in totaal 4.940.010 geregistreerde voertuigen in Istanbul, wat gelijk staat aan de totale bevolking van 23 (op een totaal van 81) provincies van het land. Deze toestroom van voertuigen vergroot niet alleen de zorgen over luchtvervuiling en verkeersopstoppingen, maar verergert ook het probleem van geluidsoverlast, aldus de publicatie.

Om dit probleem te bestrijden implementeert İSFALT, een dochteronderneming van de grotere gemeente Istanbul, het Quiet Asphalt Project om verkeerslawaai te verminderen, vooral in gebieden in de nabijheid van woonwijken.

Stil asfalt, dat wordt geproduceerd om het geluid dat wordt veroorzaakt door de wrijving tussen de wielen en het wegdek te verminderen, kan het geluid dat op de wegen wordt gegenereerd aanzienlijk elimineren. De luchtruimten in dit speciale asfaltmengsel, geproduceerd met additieven op harsbasis, dragen bij aan het stiller rijden van auto’s.

Uit tests is gebleken dat het geluidsniveau van voertuigen op speciaal ontworpen wegen bedekt met stil asfalt met 10 decibel wordt verminderd in vergelijking met het rijden op gewone wegen.

In heel Europa worden minstens 100 miljoen mensen blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus alleen al door het wegverkeer. Blootstelling aan ongewenst geluid kan stress veroorzaken en de slaap, rust en studie verstoren. Bovendien kan langdurige blootstelling ook ernstige ziekten veroorzaken, zoals hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

Foto door Burak Karaduman: https://www.pexels.com/photo/brown-concrete-dome-building-at-night-1549326/

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.