AccueilNederlandTerugblik op de...

Terugblik op de grote tendensen 2022 van de sector zelfstandigen

Het aantal zelfstandigen in hoofdberoep stijgt met 1,08 % (van 786.772 naar 795.282). Deze stijging is het gevolg van de toename van het aantal activiteiten in hoofdberoep zowel van mannen (+ 1,18 %) als van vrouwen (+ 0,88%).

Ook het aantal zelfstandigen in bijberoep stijgt in 2022: 323.494 tegenover 313.530 in 2021. Het aantal mannelijke zelfstandigen stijgt met 2,26 % (van 178.398 naar 182.433) terwijl het aantal vrouwelijke zelfstandigen in die categorie een iets sterkere stijging kent, namelijk van 4,39 % (van 135.132 naar 141.061).

Het jaar 2022 wordt bovendien gekenmerkt door een stijging van 6,5 % van het aantal zelfstandigen die na de pensioenleeftijd blijven werken (van 130.117 naar 138.580). De stijging bij de mannelijke populatie bedraagt 5,96 % (van 97.304 naar 103.106) en 8,11 % bij de vrouwelijke populatie (van 32.813 naar 35.474).

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.