AccueilNederlandVanaf 15 mei...

Vanaf 15 mei 2023 wordt de brug aan de Keizerinnedreef in het park van Tervuren gerestaureerd

Doorheen de jaren zijn er zichtbare sporen van verwering aan de brug gekomen en de huidige structuur voldoet niet meer aan de noodzakelijke eisen rond veiligheid en stabiliteit. Daarom is de brug sinds enkele jaren niet meer toegankelijk voor vrachtverkeer en voertuigen, en enkel nog voor fietsers, brommers en voetgangers. De brug maakt trouwens deel uit van het fietsknooppunten- en fietssnelwegnetwerk. 

De restauratie van de brug omvat:

  • De vervanging van de draagstructuur (funderingen en palen) om te voldoen aan de nodige eisen rond draagkracht en veiligheid. Hiervoor zal zelfs een deel van de vijver gedurende enkele dagen moeten drooggelegd worden. 
  • De vernieuwing van het wegdek, die momenteel bestaat uit een houten beplanking. De brug bestaat uit 3 delen met in het midden het fietspad en aan de zijkanten telkens een voetpad. Het bestaande wegdek wordt verwijderd en vervangen door duurzame materialen.  Het middenpad wordt voorzien van cementbetonverharding, die zal aansluiten op de bestaande asfaltverharding van de Keizerinnedreef. De voetpaden worden drempelloos aangesloten op de bestaande parkpaden in dolomiet. 
  • De bestaande gietijzeren borstwering wordt ontmanteld en gerestaureerd. Voor de veiligheid wordt er extra valbeveiliging aangebracht in de vorm van een discreet draadnet uit inox. 
  • De restauratie van de brughoofden, die bestaan uit een kern van bakstenen, bekleed met een combinatie van een beige kalksteen en blauwe hardsteen. De stenen worden schoongemaakt en waar nodig worden beschadigingen hersteld en kapotte stenen en voegen vervangen.

De werken zullen ongeveer 10 maanden duren. Voor fietsers en voetgangers wordt in samenspraak met de gemeente Tervuren een omleiding voorzien. 

Ook na de restauratie van de brug zal deze enkel door (brom)fietsers en voetgangers gebruikt mogen worden. Sporadisch verkeer van lichte voertuigen zal in geval van noodzaak (vb. voor onderhoudswerken in het park) wel mogelijk zijn.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.