AccueilNederlandVanaf 15 mei...

Vanaf 15 mei 2023 wordt de brug aan de Keizerinnedreef in het park van Tervuren gerestaureerd

Doorheen de jaren zijn er zichtbare sporen van verwering aan de brug gekomen en de huidige structuur voldoet niet meer aan de noodzakelijke eisen rond veiligheid en stabiliteit. Daarom is de brug sinds enkele jaren niet meer toegankelijk voor vrachtverkeer en voertuigen, en enkel nog voor fietsers, brommers en voetgangers. De brug maakt trouwens deel uit van het fietsknooppunten- en fietssnelwegnetwerk. 

De restauratie van de brug omvat:

  • De vervanging van de draagstructuur (funderingen en palen) om te voldoen aan de nodige eisen rond draagkracht en veiligheid. Hiervoor zal zelfs een deel van de vijver gedurende enkele dagen moeten drooggelegd worden. 
  • De vernieuwing van het wegdek, die momenteel bestaat uit een houten beplanking. De brug bestaat uit 3 delen met in het midden het fietspad en aan de zijkanten telkens een voetpad. Het bestaande wegdek wordt verwijderd en vervangen door duurzame materialen.  Het middenpad wordt voorzien van cementbetonverharding, die zal aansluiten op de bestaande asfaltverharding van de Keizerinnedreef. De voetpaden worden drempelloos aangesloten op de bestaande parkpaden in dolomiet. 
  • De bestaande gietijzeren borstwering wordt ontmanteld en gerestaureerd. Voor de veiligheid wordt er extra valbeveiliging aangebracht in de vorm van een discreet draadnet uit inox. 
  • De restauratie van de brughoofden, die bestaan uit een kern van bakstenen, bekleed met een combinatie van een beige kalksteen en blauwe hardsteen. De stenen worden schoongemaakt en waar nodig worden beschadigingen hersteld en kapotte stenen en voegen vervangen.

De werken zullen ongeveer 10 maanden duren. Voor fietsers en voetgangers wordt in samenspraak met de gemeente Tervuren een omleiding voorzien. 

Ook na de restauratie van de brug zal deze enkel door (brom)fietsers en voetgangers gebruikt mogen worden. Sporadisch verkeer van lichte voertuigen zal in geval van noodzaak (vb. voor onderhoudswerken in het park) wel mogelijk zijn.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Aanvallen gaan door in Oekraïne, onderwijs in Afrika, update over albinisme europahoy.news

In een dichtbevolkte woonwijk van de stad kwamen veel onschuldige burgers om, waaronder kinderen. Het had ook gevolgen voor onderwijsfaciliteiten en verschillende appartementsgebouwen. “Aanvallen door de strijdkrachten van de Russische Federatie op Oekraïense steden blijven verwoestende menselijke verliezen...

Un Bulgare a transporté les cercueils jusqu’à la Tour Eiffel pour 120 euros

Un citoyen bulgare et deux autres hommes ont déposé des cercueils étiquetés « Soldats français d'Ukraine » au pied de la Tour Eiffel. Les trois hommes ont été traduits devant un tribunal français afin d'établir "une éventuelle ingérence étrangère", a...

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.