AccueilNederlandTech Forces against...

Tech Forces against Drugs wint eerste Federale Innovatie Award

De Federale Innovatie Award werd dit jaar voor de allereerste keer uitgereikt onder impuls van Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken. De FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) en het federale innovatielab Nido, dat er deel van uitmaakt, stonden in voor de praktische organisatie. Als overheid willen we mee de motor van innovatie zijn en inspanningen op dat vlak erkennen, vandaar deze award. Hoewel het om de eerste editie ging, werden er liefst 48 innovatie-initiatieven ingezonden door uiteenlopende federale overheidsorganisaties.

‘De overheid gaat volop voor moderniteit’, benadrukt minister De Sutter. ‘Van buitenaf bestaat het cliché nog van de typische ambtenaar, maar dat is al lang achterhaald. De 48 inzendingen bewijzen dat het ambtenarenapparaat overvloeit van inspiratie, innovatie en vooral heel veel drive. Ik ben zeer trots op deze allereerste editie van de Federale Innovatie Award en de inspanningen en de inzet die we tijdens dit grensverleggend parcours mochten aanschouwen.’

Eens alle inzendingen binnen waren, selecteerde een onafhankelijke jury selecteerde er daarvan 10 voor een pitchronde, waarna ze de selectie verder vernauwden tot 5 initiatieven die eruit sprongen op het vlak van vernieuwing, impact en schaalbaarheid. Dan was het aan de federale ambtenaren om uit deze genomineerden hun favoriet te kiezen. Zo kon uiteindelijk het innovatie-initiatief van de douane op de meeste stemmen rekenen, waarmee het de eerste winnaar is van de Federale Innovatie Award.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.