AccueilNederlandBestrijding van de...

Bestrijding van de digitale kloof – Etterbeek ontvangt als eerste gemeente het Connectoo-label

Het Connectoo-project is een opleidingsprogramma dat tot doel heeft het overheidspersoneel bewust te maken van de uitdagingen op het gebied van digitale inclusie, zodat zij de meest kwetsbare burgers kunnen helpen de technische belemmeringen voor de toegang tot online overheidsdiensten te overwinnen.

Tot nu toe hebben al 2 500 mensen zich voor deze opleiding aangemeld. Bijna 80 overheidsinstellingen beschikken dus al over ten minste één persoon die specifiek is opgeleid om deze mensen te helpen en te ondersteunen bij hun online identificatie of administratieve procedures.

Het Connectoo-project, dat Mathieu Michel een jaar geleden lanceerde, wil de digitale kloof in België tegen 2030 wegwerken.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.