AccueilNederlandBelgië stelt COVID-19...

België stelt COVID-19 gelijk aan de gewone griep

Met dit besluit wordt de verplichte zevendaagse quarantaine na besmetting met de nieuwe ziekte ingesteld

De gezondheidsautoriteiten in België hebben deze week besloten om de ziekte van COVID-19 te behandelen als de gewone griep, meldden lokale media. Met dit besluit wordt de verplichte zevendaagse quarantaine na besmetting met de nieuwe ziekte ingesteld.

De aanbeveling blijft dat mensen met een luchtwegaandoening thuis blijven totdat de symptomen zijn verdwenen,

evenals het dragen van beschermende maskers, vooral in de omgang met ouderen. In verpleeghuizen zullen gezondheidsfunctionarissen de nodige stappen overwegen in het geval dat een van de bewoners ziek wordt. In ziekenhuizen worden beslissingen over hoe te handelen in een bepaald geval genomen door het management van de gezondheidsinstelling.

Eerder dit jaar hief België ook de laatste massabeperkingen in verband met COVID-19 op

– het dragen van een masker in ziekenhuizen en dokterspraktijken en wachtkamers. Onlangs hebben vooraanstaande lokale gezondheidsexperts toegegeven dat de meeste strikte maatregelen die in België tijdens de pandemie werden opgelegd, nogal buitensporig waren na de eerste maanden van de ziekte.

Ondertussen heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) een aantal conclusies getrokken uit de aanhoudende epidemie van COVID-19, meldt DPA.

De in Stockholm gevestigde gezondheidsautoriteit heeft vier gebieden geïdentificeerd waar lessen kunnen worden getrokken uit de pandemie om landen te helpen zich beter voor te bereiden op toekomstige pandemieën of andere noodsituaties.

Enkele van de lessen zijn de voordelen van investeren in gezondheidswerkers, de noodzaak om beter voorbereid te zijn op de volgende gezondheidscrises, de behoefte aan risicocommunicatie en gemeenschapsbetrokkenheid, en gegevensverzameling en -analyse, volgens het vandaag uitgebrachte rapport van ECPCC. De autoriteit benadrukt dat al deze gebieden nauw met elkaar samenhangen. Nu de pandemie een fase van verminderde intensiteit ingaat, wil het rapport de aandacht vestigen op vervolgacties die zouden kunnen bijdragen aan het verbeteren van de paraatheid bij een pandemie in Europa.

“De COVID-19-pandemie heeft ons waardevolle lessen geleerd, en het is belangrijk om onze acties te herzien en te evalueren om te bepalen wat heeft gewerkt en wat niet. We moeten beter voorbereid zijn op toekomstige crises op het gebied van de volksgezondheid en dit moet worden gedaan door middel van multisectorale actie. Dit omvat investeringen in en versterking van het personeel op het gebied van de volksgezondheid, verbetering van de bewaking van besmettelijke ziekten, versterking van risicocommunicatie en publieke betrokkenheid, en bevordering van samenwerking tussen organisaties, landen en regio’s’, zegt ECDC-directeur Andrea Amon

COVID-19 bereikte begin 2020 Europa en verspreidde zich daarna razendsnel. Veel landen reageerden aanvankelijk door aanzienlijke beperkingen op te leggen aan het openbare leven en hun grenzen te sluiten.

Dankzij de recordbrekende snelle ontwikkeling van vaccins tegen COVID-19 werd het uiteindelijk in 2022 mogelijk om de situatie onder controle te krijgen. Mensen raken nog steeds besmet, maar Europa is nu ver verwijderd van de hoge infectie- en sterftecijfers van het hoogtepunt van de crisis, aldus DPA.

Illustratieve foto door Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/photo/medical-stethoscope-placed-on-white-background-4386464/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.