AccueilNederlandBelastingkrediet voor de...

Belastingkrediet voor de fietskilometervergoeding | News.belgium

Het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer wordt bevorderd door het vrijstellen van het voordeel van alle aard dat voortkomt uit het ter beschikking stellen van fietsaccessoires, en de terugbetaling van de vaste kosten voor een deelfietsabonnement dat wordt gebruikt voor woon-werkverkeer wordt vrijgesteld. Het maximale bedrag van de fiscale vrijstelling van de fietsvergoeding wordt verhoogd tot 0,32 euro/km vanaf mei 2023. Dit bedrag wordt verder verhoogd tot 0,34 euro/km vanaf 2024.

Er wordt een belastingkrediet ingevoerd ter compensatie van de gestegen kosten voor werkgevers door de uitbreiding van de fietsvergoeding over meerdere sectoren als gevolg van de aanvullende cao nr. 164 van 24 januari 2023. Daarnaast wordt er een belastingkrediet ingevoerd ter compensatie van werkgevers die vrijwillig het bedrag van de toegekende fietsvergoeding verhogen. De belastingkredieten zijn tijdelijk en gelden voor fietsvergoedingen toegekend voor woon-werkverplaatsingen met de fiets afgelegd tussen 1 mei 2023 en 31 december 2024.

De ontwerpamendementen worden ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Bossen lopen een steeds groter risico op bosbranden en ongedierte als gevolg van de klimaatverandering europahoy.new

“Bossen en bomen zijn essentiële componenten van agrofoodsystemen. “Het verwijderen van bosbedekking, vooral in de tropen, verhoogt de lokale temperaturen en verandert de regenpatronen op manieren die de lokale effecten van de mondiale klimaatverandering verergeren, met mogelijk ernstige...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.