AccueilNederlandStabiliteitsprogramma 2023-2026 |...

Stabiliteitsprogramma 2023-2026 | News.belgium

Overeenkomstig artikel 3 van de Europese Verordening nr. 1466/97 moet België uiterlijk eind april een stabiliteitsprogramma overmaken aan de Europese Commissie. Dit stabiliteitsprogramma moet de begrotingsdoelstellingen bevatten voor de jaren 2023 tot 2026.

Het traject van het stabiliteitsprogramma 2023-2026 werd als volgt bepaald:

Voor entiteit I heeft de federale regering zich geëngageerd tot een bijkomende inspanning van respectievelijk 0,2% – 0,8% – 0,8% van het bbp in de periode 2024-2026.

Voor entiteit II is dit het resultaat van de optelsom van de individuele trajecten van alle Gemeenschappen en Gewesten, behalve voor de Gemeenschapscommissies waarvoor het resultaat voor 2022 uit de voorlopige cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) werd doorgetrokken voor de gehele periode. Voor het saldo van de Lokale overheden werd er gewerkt met de in het advies van de Hoge Raad van Financiën opgenomen doelstelling.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.