AccueilNederlandStabiliteitsprogramma 2023-2026 |...

Stabiliteitsprogramma 2023-2026 | News.belgium

Overeenkomstig artikel 3 van de Europese Verordening nr. 1466/97 moet België uiterlijk eind april een stabiliteitsprogramma overmaken aan de Europese Commissie. Dit stabiliteitsprogramma moet de begrotingsdoelstellingen bevatten voor de jaren 2023 tot 2026.

Het traject van het stabiliteitsprogramma 2023-2026 werd als volgt bepaald:

Voor entiteit I heeft de federale regering zich geëngageerd tot een bijkomende inspanning van respectievelijk 0,2% – 0,8% – 0,8% van het bbp in de periode 2024-2026.

Voor entiteit II is dit het resultaat van de optelsom van de individuele trajecten van alle Gemeenschappen en Gewesten, behalve voor de Gemeenschapscommissies waarvoor het resultaat voor 2022 uit de voorlopige cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) werd doorgetrokken voor de gehele periode. Voor het saldo van de Lokale overheden werd er gewerkt met de in het advies van de Hoge Raad van Financiën opgenomen doelstelling.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.