AccueilNederlandRechtstreeks toegang voor...

Rechtstreeks toegang voor burgers en industrie tot nieuwe windparken in Noordzee

België gaat de capaciteit van wind op zee verdrievoudigen tot bijna 6 GW tegen 2030 dankzij de bouw van drie nieuwe windparken in de Prinses Elisabeth Zone. Met het vastleggen van de criteria voor drie nieuwe windparken zitten we in laatste rechte lijn richting realisatie. Burgers en industrie krijgen rechtstreeks toegang tot goedkope Noordzeestroom en dankzij het tendermodel zijn overwinsten uitgesloten.

De drie windparken moeten volledig operationeel zijn tegen 2030. De bestaande en de nieuwe windparken samen betekent Noordzeestroom voor alle Belgische gezinnen. Door meer goedkope hernieuwbare energie in eigen land te voorzien, zijn we beter beschermd tegen stijgende prijzen. Want dat is elektriciteit die we in eigen land produceren, zonder afval en zonder CO₂. Kandidaat-investeerders krijgen na goedkeuring van de Europese Commissie 9 maanden om hun offerte in te dienen. Wie de beste score haalt op de verschillende criteria krijgt de concessie om een windpark te bouwen. 

« De energietransitie moet er één zijn van en voor iedereen. Energiebevoorrading, dat gaat niet enkel over infrastructuur. Dat gaat in de eerste plaats over mensen: energie is van iedereen en iedereen heeft het nodig. Ik wil onze burgers bij de energietransitie betrekken en dat doen we vandaag. » zegt minister van energie Tinne Van der Straeten.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.