AccueilNederlandDe Nutri-Score evolueert...

De Nutri-Score evolueert ter bevordering van gezondere voedingskeuzes

De landen die Nutri-Score al hebben geïmplementeerd, zullen hun nationale procedure opstarten om het vernieuwde algoritme formeel in te voeren. Om consistentie tussen de verschillende landen te waarborgen, zijn de landen overeengekomen om het nieuwe algoritme gecoördineerd te implementeren, zodra de aanpassing van de regelgeving in de landen eind 2023 zijn afgerond. Daarna start een periode van twee jaar waarin de marktpartijen de Nutri-Score op hun producten kunnen aanpassen. De wijzigingen van het algoritme voor vaste voeding en dranken zijn toegevoegd aan de gebruiksvoorwaarden van Nutri-Score.

Zowel het rapport zelf als de gebruiksvoorwaarden worden vandaag gepubliceerd, zodat geïnteresseerde marktpartijen de aanpassingen al kunnen voorbereiden. Daarnaast zullen de betrokken landen een document met veelgestelde vragen over Nutri-Score en een Excel-berekeningssheet opstellen, dat nog vóór de zomer beschikbaar zal worden gesteld. Om deze implementatie te faciliteren, worden marktpartijen ondersteund door de bevoegde autoriteiten in de betrokken landen en volgt specifieke communicatie over de wijzigingen om consumenten naar de juiste keuze te leiden.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.