AccueilNederlandDe Nutri-Score evolueert...

De Nutri-Score evolueert ter bevordering van gezondere voedingskeuzes

De landen die Nutri-Score al hebben geïmplementeerd, zullen hun nationale procedure opstarten om het vernieuwde algoritme formeel in te voeren. Om consistentie tussen de verschillende landen te waarborgen, zijn de landen overeengekomen om het nieuwe algoritme gecoördineerd te implementeren, zodra de aanpassing van de regelgeving in de landen eind 2023 zijn afgerond. Daarna start een periode van twee jaar waarin de marktpartijen de Nutri-Score op hun producten kunnen aanpassen. De wijzigingen van het algoritme voor vaste voeding en dranken zijn toegevoegd aan de gebruiksvoorwaarden van Nutri-Score.

Zowel het rapport zelf als de gebruiksvoorwaarden worden vandaag gepubliceerd, zodat geïnteresseerde marktpartijen de aanpassingen al kunnen voorbereiden. Daarnaast zullen de betrokken landen een document met veelgestelde vragen over Nutri-Score en een Excel-berekeningssheet opstellen, dat nog vóór de zomer beschikbaar zal worden gesteld. Om deze implementatie te faciliteren, worden marktpartijen ondersteund door de bevoegde autoriteiten in de betrokken landen en volgt specifieke communicatie over de wijzigingen om consumenten naar de juiste keuze te leiden.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.