AccueilNederlandDe eerste gevangenisstraf...

De eerste gevangenisstraf wegens verzet tegen de oorlog op religieuze gronden werd uitgesproken in Rusland – europeantimes.news

Een 63-jarige Russisch-orthodoxe christen is de eerste persoon die tot gevangenisstraf is veroordeeld omdat hij zich in religieuze termen uitte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Mikhail Simonov wordt beschuldigd van het verspreiden van « valse informatie » over de Russische strijdkrachten op basis van « politieke haat » via twee posts op sociale media waarin hij de Russische aanvallen op Kiev en Mariupol veroordeelde.

In maart 2022 schreef hij op een sociaal netwerk: “We vermoorden kinderen en vrouwen, en we zingen liedjes op het eerste tv-kanaal. Wij, Rusland, zijn goddeloos geworden! Vergeef ons, Heer!”. Het was deze publicatie die de basis werd van zijn beschuldiging.

Op 30 maart 2023 veroordeelde een rechtbank in Moskou Mikhail Simonov tot zeven jaar gevangenisstraf, gevolgd door een internetverbod van vier jaar. Hij zit sinds november 2022 in voorlopige gevangenis nr. 5 in Moskou. Voor de rechtbank vroeg M. Simonov om onder huisarrest te worden geplaatst vanwege een slechte gezondheid – hypertone crises, hoofdpijn en bewustzijnsverlies, coronaire hartziekte. Zijn verdedigingsverzoek werd afgewezen en hij blijft in voorlopige hechtenis in Moskou in afwachting van een mogelijk hoger beroep.

Mihail Simonov wordt vervolgd op grond van art. 207.3 van het Wetboek van Strafrecht, dat Vladimir Poetin in maart 2022 ondertekende, kort na de Russische inval in Oekraïne.

Russen die tegen de oorlog zijn, waaronder een klein aantal dat dit op religieuze gronden doet of hun verzet in religieuze termen uit, worden ook vervolgd op grond van art. 20.3.3 van de Administratieve Code over « Publieke acties gericht op het in diskrediet brengen van het gebruik van de strijdkrachten van de Russische Federatie. »

Nog twee mensen – beiden orthodoxe christenen – staan ​​terecht wegens hun religieuze verzet tegen de Russische oorlog tegen Oekraïne. Een is Fr. Ioan Kurmoyarov, die sinds juni 2022 in voorlopige hechtenis zit vanwege een video waarin hij zegt dat er geen heilige oorlog is in de orthodoxie en dat alleen vredestichters naar de hemel zullen gaan. Hij werd vastgehouden na een tip van de anti-sektarische dienst van het westelijke vicariaat van het bisdom Moskou. Zijn proces staat gepland voor 25 april. De tweede zaak is tegen de muziekleraar Anna Chagina, een orthodoxe christen, omdat ze op 22 maart 2022 in stilte een poster vasthield met een citaat uit het evangelie: “Gezegend zijn de vredestichters” (Matt 5:9). De zaak tegen haar wordt behandeld in de rechtbank in Tomsk.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.