AccueilNederlandBewapende pick-ups uit...

Bewapende pick-ups uit Oekraïne – kleine Grad onderweg – europeantimes.news

Westerse landen leveren veel wapens aan Oekraïne, in de overtuiging dat Oekraïne deze oorlog kan winnen. Naast wapens worden er ook SUV’s en pick-ups naar Oekraïne gestuurd. Hoewel ze vooral bedoeld zijn voor logistiek, worden pick-ups soms omgevormd tot echte raketsystemen met meerdere lanceringen.

Pick-up dient als een goed platform voor een licht raketsysteem met meerdere lanceringen. Afbeelding tegoed: Ministerie van Defensie van Oekraïne via Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Het is net een kleintje BM-21 Graad – zo kun je deze geïmproviseerde raketsystemen gekscherend omschrijven. Maar misschien niet zo gekscherend – zowel Grad als deze gewapende pick-ups worden beschouwd als raketartillerie en zijn ontworpen om alles in een bepaald gebied te vernietigen. Deze wapens kunnen zeer effectief zijn.

Pickups met hun raketwerpers zijn erg snel in vergelijking met andere zelfrijdende wapens van dit type. En, afhankelijk van de motor en het chassissysteem, vinden ze ook hun weg in het terrein.

Wat lanceren deze pick-up trucks? Defensie Express uitgelegd afgelopen juni dat S-8-raketwerpers op pick-ups in Oekraïne worden gemonteerd.

De S-8, ontwikkeld in de jaren 70, is een 80 mm-raket die oorspronkelijk is ontworpen voor vliegtuigen. De S-8-raketten worden gebruikt door verschillende straaljagers, aanvalsvliegtuigen en helikopters. Aangezien S-8-raketten sinds 1984 in gebruik zijn en zijn aangepast aan een grote verscheidenheid aan Sovjetvliegtuigen, heeft Oekraïne er een aanzienlijke voorraad van. En de verdedigers van Oekraïne vonden manieren om ze vanuit pick-ups te lanceren.

Het type pick-up doet er niet toe - het voertuig is slechts een basis voor de draagraket.Het type pick-up doet er niet toe - het voertuig is slechts een basis voor de draagraket.

Het type pick-up maakt niet uit – het voertuig is slechts een basis voor de draagraket. Afbeelding tegoed: 129e Territoriale Defensiebrigade van Kryvyi Rih City via Wikimedia Commons (CC DOOR 4.0)

De S-8 is geen geleide raket, maar dat maakt hun geïmproviseerde gebruik alleen maar gemakkelijker. S-8-raketten kunnen veel verschillende soorten kernkoppen dragen, waaronder anti-bepantsering, fragmentatie, brandbommen, rook en andere.

Het lijkt erop dat de verdedigers van Oekraïne meerdere S-8-luchtwerpers op een eenvoudig gelast frame monteren. Het goede is dat de S-8-raketten zijn ontworpen voor volleys – er zijn zowel 7 als 20 raketwerpers.

Ze kunnen worden aangepast, aangepast aan een ander aantal raketten. Het frame ontworpen door de verdedigers van Oekraïne is niet ingewikkeld – de raketten worden met de hand gericht. De schakelkast bevindt zich in de cabine van de pick-up.

Op 15 april 2023 is er een nieuwe video met pick-up truck MLRS online gezet:

Wat het bereik van zo’n systeem is, is moeilijk te zeggen. Enige tijd geleden ontwikkelde Wit-Rusland een op de grond gebaseerd raketsysteem met meerdere lanceringen op basis van de S-8, dat een salvo van maximaal 80 van dergelijke raketten kan lanceren. Er werd beweerd een bereik van 3-5 km te hebben.

Ter vergelijking: het BM-21 Grad-systeem kan richten op doelen tot 52 km verderop. De S-8-raketten zijn echter vrij goedkoop en kleiner (de Grad gebruikt raketten van 122 mm), waardoor er een groter aantal kan worden gelanceerd voor meer vernietiging.

In het geval van de Oekraïense pick-ups is 3-5 km een ​​goed gevechtsbereik, omdat de pick-up na het lanceren van zijn raketten met hoge snelheid kan loslaten voordat hij wordt opgemerkt.

Bron: Oekraïne 365 Telegram , Wikipedia

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.