AccueilNederlandWoensdag 29 maart:...

Woensdag 29 maart: Premier De Croo neemt deel aan tweede Summit for Democracy

Bedoeling van de Summit for Democracy is om de democratische instellingen te versterken, corruptie aan te pakken en de mensenrechten te verdedigen. Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk door bijvoorbeeld machtsmisbruik, verkiezingsfraude of censuur. Wanneer democratische rechten en instellingen worden ondermijnd leidt dit tot een schending van mensenrechten en een verlies van burgerlijke vrijheden.

Democratische krachten bundelen
Alexander De Croo: “Het is belangrijk dat we ons als democratische landen verenigen om onze open manier van leven te beschermen. Dat betekent niet enkel opstaan tegen autocraten die onze vrije samenlevingen van buitenaf belagen, met geweld of met meer subtiele wapens als georganiseerde desinformatie. We moeten ook van binnenuit onze democratie vernieuwen door mensen bijvoorbeeld beter bij besluitvorming te betrekken en individuele rechten te beschermen. Deze tweede Summit for Democracy, georganiseerd door President Biden, biedt de kans om alle democratische krachten te bundelen en op te komen voor democratische waarden en vrijheden.”

Naast de Verenigde Staten zijn dit jaar Costa Rica, Nederland, Zuid-Korea en Zambia co-host. In totaal zullen meer dan 100 regeringsleiders en ministers van regeringen en heel wat niet-gouvernementele organisaties van over de hele wereld deelnemen aan de top.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.