AccueilNederlandWoensdag 29 maart:...

Woensdag 29 maart: Premier De Croo neemt deel aan tweede Summit for Democracy

Bedoeling van de Summit for Democracy is om de democratische instellingen te versterken, corruptie aan te pakken en de mensenrechten te verdedigen. Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk door bijvoorbeeld machtsmisbruik, verkiezingsfraude of censuur. Wanneer democratische rechten en instellingen worden ondermijnd leidt dit tot een schending van mensenrechten en een verlies van burgerlijke vrijheden.

Democratische krachten bundelen
Alexander De Croo: “Het is belangrijk dat we ons als democratische landen verenigen om onze open manier van leven te beschermen. Dat betekent niet enkel opstaan tegen autocraten die onze vrije samenlevingen van buitenaf belagen, met geweld of met meer subtiele wapens als georganiseerde desinformatie. We moeten ook van binnenuit onze democratie vernieuwen door mensen bijvoorbeeld beter bij besluitvorming te betrekken en individuele rechten te beschermen. Deze tweede Summit for Democracy, georganiseerd door President Biden, biedt de kans om alle democratische krachten te bundelen en op te komen voor democratische waarden en vrijheden.”

Naast de Verenigde Staten zijn dit jaar Costa Rica, Nederland, Zuid-Korea en Zambia co-host. In totaal zullen meer dan 100 regeringsleiders en ministers van regeringen en heel wat niet-gouvernementele organisaties van over de hele wereld deelnemen aan de top.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.