AccueilNederlandWHO-chef waarschuwt voor...

WHO-chef waarschuwt voor verkeerde informatie over wereldwijd pandemisch akkoord

Tedros Adhanom Ghebreyesus, die correspondenten in Genève informeerde tijdens zijn regelmatige wekelijkse persconferentie, zei dat « de bewering dat het akkoord de macht zal overdragen WHO is gewoonweg onjuist. Het is nepnieuws.”

Landen beslissen

Dat heeft hij duidelijk gemaakt landen beslissen zelf de formulering en reikwijdte van elke wereldwijde overeenkomst over hoe de volgende pandemie moet worden aangepakt, “en landen alleen”.

Geen enkel land zal enige soevereiniteit afstaan ​​aan de WHO”, benadrukte de directeur-generaal.

Nieuwsberichten hebben de afgelopen weken verschillende voorbeelden van online nieuwsbronnen en commentatoren naar voren gebracht, die ten onrechte beweerden dat de regering-Biden in de Verenigde Staten onderhandelde over een deal om de WHO in staat te stellen de noodwetten te “controleren” in het geval van een nieuwe pandemie, zoals COVID 19.

Internationale onderhandelingen gaande

Eerder deze maand begonnen de lidstaten van de WHO onderhandelingen over een ontwerp van mondiaal akkoord over pandemische preventie, paraatheid en responswerkend vanuit een overeengekomen « zero draft », ontworpen om landen en gemeenschappen te beschermen tegen toekomstige pandemische noodsituaties.

De Intergouvernementele Onderhandelingsgroep (INB), die bezig is met het opstellen van en onderhandelen over de verhoopte WHO-overeenkomst, zal begin volgende maand opnieuw bijeenkomen om een ​​eerste ontwerp op te stellen.

INB-covoorzitter, mevrouw Precious Matsoso uit Zuid-Afrika, zei tijdens de bijeenkomst in maart dat de bijeenkomst « een cruciale stap om ervoor te zorgen dat we de fouten van de COVID-19-reactie niet herhalenonder meer door het delen van levensreddende vaccins, het verstrekken van informatie en het ontwikkelen van lokale capaciteiten.”

Tedros zei donderdag dat als een politicus, bedrijfsleider, “of wie dan ook in de war raakt over wat het pandemische akkoord wel en niet is, we bespreken het graag en leggen het graag uit.”

WHO mobiele laboratoriumsleutel voor reactie op Tanzania Marburg Virus

In reactie op de snelle reactie op de allereerste uitbraak van de Marburg-virusziekte in Tanzania, zei Tedros dat nationale hulpverleners die gezamenlijk zijn opgeleid door de WHO en de Amerikaanse Centers for Disease Control, zijn ingezet in de getroffen regio om verder onderzoek uit te voeren en zorg te verlenen.

Tot nu toe zijn acht gevallen bevestigd, waaronder vijf doden, vertelde hij aan journalisten, terwijl er meer dan 160 contacten zijn geïdentificeerd.

“Tanzania kon de uitbraak bevestigen omdat de de eerste monsters werden getest in een mobiel laboratorium dat vorig jaar was opgezet als resultaat van werk dat door de WHO werd ondersteund om zich voor te bereiden op uitbraken van virale hemorragische koorts, inclusief Ebola en Marburg”, voegde de chef van de WHO eraan toe.

De WHO heeft verdere steun aangeboden aan de Tanzaniaanse regering.

Uitbraak in Equatoriaal-Guinea

Een maand geleden meldde Equatoriaal-Guinea ook een uitbraak van de Marburg-virusziekte en sindsdien zijn er nog acht door laboratoriumonderzoek bevestigde gevallen gemeld, waarmee het totaal op negen bevestigde en 20 waarschijnlijke gevallen.

« De WHO heeft experts naar Equatoriaal-Guinea gestuurd om de reactie van de regering te ondersteunen en de betrokkenheid van de gemeenschap te versterken », vervolgde Tedros.

Marburg behoort tot de dezelfde familie virussen als ebolaen veroorzaakt vergelijkbare symptomen, die op dezelfde manier tussen mensen worden overgedragen met een hoog aantal dodelijke slachtoffers.

“Terwijl er geen goedgekeurde vaccins of therapieën zijn voor Marburg De WHO leidt een poging om kandidaat-vaccins en therapieën te evaluerenin het kader van de uitbraak”, besluit Tedros.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.