AccueilNederlandWHO-chef waarschuwt voor...

WHO-chef waarschuwt voor verkeerde informatie over wereldwijd pandemisch akkoord

Tedros Adhanom Ghebreyesus, die correspondenten in Genève informeerde tijdens zijn regelmatige wekelijkse persconferentie, zei dat « de bewering dat het akkoord de macht zal overdragen WHO is gewoonweg onjuist. Het is nepnieuws.”

Landen beslissen

Dat heeft hij duidelijk gemaakt landen beslissen zelf de formulering en reikwijdte van elke wereldwijde overeenkomst over hoe de volgende pandemie moet worden aangepakt, “en landen alleen”.

Geen enkel land zal enige soevereiniteit afstaan ​​aan de WHO”, benadrukte de directeur-generaal.

Nieuwsberichten hebben de afgelopen weken verschillende voorbeelden van online nieuwsbronnen en commentatoren naar voren gebracht, die ten onrechte beweerden dat de regering-Biden in de Verenigde Staten onderhandelde over een deal om de WHO in staat te stellen de noodwetten te “controleren” in het geval van een nieuwe pandemie, zoals COVID 19.

Internationale onderhandelingen gaande

Eerder deze maand begonnen de lidstaten van de WHO onderhandelingen over een ontwerp van mondiaal akkoord over pandemische preventie, paraatheid en responswerkend vanuit een overeengekomen « zero draft », ontworpen om landen en gemeenschappen te beschermen tegen toekomstige pandemische noodsituaties.

De Intergouvernementele Onderhandelingsgroep (INB), die bezig is met het opstellen van en onderhandelen over de verhoopte WHO-overeenkomst, zal begin volgende maand opnieuw bijeenkomen om een ​​eerste ontwerp op te stellen.

INB-covoorzitter, mevrouw Precious Matsoso uit Zuid-Afrika, zei tijdens de bijeenkomst in maart dat de bijeenkomst « een cruciale stap om ervoor te zorgen dat we de fouten van de COVID-19-reactie niet herhalenonder meer door het delen van levensreddende vaccins, het verstrekken van informatie en het ontwikkelen van lokale capaciteiten.”

Tedros zei donderdag dat als een politicus, bedrijfsleider, “of wie dan ook in de war raakt over wat het pandemische akkoord wel en niet is, we bespreken het graag en leggen het graag uit.”

WHO mobiele laboratoriumsleutel voor reactie op Tanzania Marburg Virus

In reactie op de snelle reactie op de allereerste uitbraak van de Marburg-virusziekte in Tanzania, zei Tedros dat nationale hulpverleners die gezamenlijk zijn opgeleid door de WHO en de Amerikaanse Centers for Disease Control, zijn ingezet in de getroffen regio om verder onderzoek uit te voeren en zorg te verlenen.

Tot nu toe zijn acht gevallen bevestigd, waaronder vijf doden, vertelde hij aan journalisten, terwijl er meer dan 160 contacten zijn geïdentificeerd.

“Tanzania kon de uitbraak bevestigen omdat de de eerste monsters werden getest in een mobiel laboratorium dat vorig jaar was opgezet als resultaat van werk dat door de WHO werd ondersteund om zich voor te bereiden op uitbraken van virale hemorragische koorts, inclusief Ebola en Marburg”, voegde de chef van de WHO eraan toe.

De WHO heeft verdere steun aangeboden aan de Tanzaniaanse regering.

Uitbraak in Equatoriaal-Guinea

Een maand geleden meldde Equatoriaal-Guinea ook een uitbraak van de Marburg-virusziekte en sindsdien zijn er nog acht door laboratoriumonderzoek bevestigde gevallen gemeld, waarmee het totaal op negen bevestigde en 20 waarschijnlijke gevallen.

« De WHO heeft experts naar Equatoriaal-Guinea gestuurd om de reactie van de regering te ondersteunen en de betrokkenheid van de gemeenschap te versterken », vervolgde Tedros.

Marburg behoort tot de dezelfde familie virussen als ebolaen veroorzaakt vergelijkbare symptomen, die op dezelfde manier tussen mensen worden overgedragen met een hoog aantal dodelijke slachtoffers.

“Terwijl er geen goedgekeurde vaccins of therapieën zijn voor Marburg De WHO leidt een poging om kandidaat-vaccins en therapieën te evaluerenin het kader van de uitbraak”, besluit Tedros.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.