AccueilNederlandPersuitnodiging - 29...

Persuitnodiging – 29 maart om 16u30: Gaïchel-Top

  1. Bilaterale bijeenkomst Alexander De Croo – Xavier Bettel

De Belgische eerste minister Alexander De Croo en de Luxemburgse premier Xavier Bettel houden op woensdag 29 maart een perspunt in Brussel (Wetstraat 16) in aanloop van de Gaïchel-Top met de ministers van de Belgische en Luxemburgse regering.
De CEO’s van Proximus, Guillaume Boutin, en LuxConnect, Paul Konsbruck, zullen aan het perspunt deelnemen. De twee telecommunicatiebedrijven zullen er de details toelichten van de overeenkomsten die ze onlangs hebben gesloten met het oog op de invoering van een soevereine cloudoplossing (ultrabeveiligde gegevensopslag) op het grondgebied van onze twee landen.

Locatie: Kabinet van de Eerste Minister, Wetstraat 16, 1000 Brussel
Aanvang: 16.30 uur (aanmelden om 16.15 uur)
Einde van de persconferentie en begin van de bilaterale bijeenkomst om 17.00 uur

  1. Ondertekeningsceremonie en familiefoto

Na hun ontmoeting ontvangt Eerste Minister De Croo de Luxemburgse premier Xavier Bettel en de leden van de Belgische en Luxemburgse regering in de Lambermont voor de ondertekening van een reeks nieuwe bilaterale overeenkomsten.
Het gaat om overeenkomsten over economie, binnenlandse veiligheid, gezondheid, overheid en digitale technologie. Na de ondertekening van deze bilaterale overeenkomsten volgt de traditionele familiefoto van de twee regeringen.

Locatie: Residentie van de Eerste Minister, Lambermontstraat 1, 1000 Brussel
Aanvang: 18.00 uur. Vertrek van de twee premiers uit de Wetstraat 16 omstreeks  17.50 uur, te voet. Mogelijkheid om onderweg foto’s te nemen.
Familiefoto om 18.25 uur

Accreditatie
Om toegang te krijgen dient u een perskaart te hebben en u uiterlijk op woensdag 29.03 (12.30 uur) per mail in te schrijven via veli.yuksel@premier.be. Gelieve aan te geven in welk deel van het programma u geïnteresseerd bent.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.