AccueilNederlandParlementaire delegatie uit...

Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomst

Dharamshala: Om hun oprechte solidariteit en steun aan het oplossen van het Tibet-China-conflict te tonen en hun bezorgdheid te uiten over China’s handhaving van het repressieve beleid in Tibet, spraken de vooraanstaande gasten van de Central Tibetan Administration (CTA) op de gezamenlijke persconferentie georganiseerd door de Afdeling Informatie en Internationale Betrekkingen, CTA, vandaag in de middag van de 64e verjaardag van de Tibetaanse Nationale Dag van de Opstand.

De bezoekende gasten bestaan ​​uit een vierkoppige delegatie van het Europees Parlement onder leiding van de geachte Mikulas Peksa; een negenkoppige parlementaire delegatie van Mexico onder leiding van de geachte Salvador Caro Cabrera (leden van Tibet Support Groups); en de geachte Arunas Valinskas, een lid van het Litouwse parlement.

DIR3985 1024x573 - Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomstDIR3985 1024x573 - Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomst
Geachte Mikulas Peksa, lid van het Europees Parlement, spreekt de media toe.

Tijdens de persbijeenkomst in Sikyong’s Auditorium lichtte de heer Mikulas Peksa, lid van het Europees Parlement, de gezamenlijke ervaringen van zijn bezoeken en die van zijn medeparlementariërs aan de CTA en andere Tibetaanse instellingen in Dharamshala toe, waarbij hij uitdrukte dat ze getuige waren van een zeer goede samenwerking binnen de Centrale Tibetaans bestuur en de uitstekende zorg voor Tibetanen in ballingschap en andere landen. Hij voegde eraan toe: “we zijn ook getuige geweest van zeer goede tekenen van samenwerking tussen de Centraal-Tibetaanse regering en haar gastland India.”

DIR3986 - Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomstDIR3986 - Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomst
De geachte Salvador Caro Cabrera, een Mexicaans politicus en lid van Tibet Support Groups, spreekt de persconferentie toe.

De geachte Salvador Caro Cabrera, die de negenkoppige parlementaire delegatie van Mexico leidde, deelde hun tevredenheid over de ontmoeting met Zijne Heiligheid de Dalai Lama vanmorgen. Hij beweerde dat Zijne Heiligheid een rechtvaardige en legitieme (oplossing voor) de zaak van Tibet is. Hij benadrukte hun bezoek aan Dharamshala als een gebaar van steun voor de Tibetaanse zaak en benadrukte hun afkeuring van het one china-beleid dat de Tibetaanse identiteit in gevaar wil brengen. Hij moedigde geweldloosheid aan als de gegarandeerde maatregel om verschillen en conflicten op te lossen. Om een ​​einde te maken aan China’s voortdurende executie van wreedheden in Tibet, erkende hij het bestaan ​​van een « groot team » in Mexico om aan de kwestie te werken en tegelijkertijd hun toegewijde inzet voor het oplossen van het Sino-Tibet-conflict te verzekeren.

DIR3996 - Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomstDIR3996 - Parlementaire delegatie uit bezorgdheid over aanhoudende onderdrukking in Tibet tijdens gezamenlijke persbijeenkomst
Geachte Arunas Valinskas, een Litouws parlementslid, spreekt de media toe.

Vertegenwoordiger van de derde groep van de delegatie prees de geachte Arunas Valinskas, een lid van het Litouwse parlement, dat « het echt fascinerend is om te zien wat het Tibetaanse volk in ballingschap heeft gedaan met zichzelf te organiseren en hun democratie te behouden », ondanks meerdere uitdagingen. Hij verzekerde het bestaan ​​van talloze groepen in Litouwen die bijdragen aan en steun verlenen aan de zaak van Tibet, waaronder parlementaire en niet-parlementaire groepen, ngo’s en vele intellectuelen. De band tussen de Litouwers en Tibetanen beschouwend als “interessant” maar toch “vreemd” gezien de afstand en het onderscheid tussen de twee, zei hij, “als je dieper over (de relaties) nadenkt, is het niet langer vreemd omdat onze naties door soortgelijke beproevingen en beproevingen gegaan ». Hij vervolgde: « het slachtoffer zijn van onderdrukking is wat ons op elkaar laat lijken ».

Na de toespraak van de teamleiders van elke delegatie beantwoordden de sprekers vragen van verslaggevers die zowel Tibetaanse als Indiase mediahuizen vertegenwoordigden die tijdens de gezamenlijke persbijeenkomst waren bijeengekomen.

Toen hen werd gevraagd naar hun mening over de tussenkomst van de Communistische Partij van China bij het erkennen van de reïncarnatie van Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama, veroordeelden de drie unaniem de inmenging van China. Arunas Valinskas onderstreepte de kwestie van de reïncarnatie van Zijne Heiligheid « als een kwestie van bredere principes van religieuze vrijheid en gewetensvrijheid, of het nu reïncarnatie is of alleen de kwestie van Tibetanen om hun religie te praktiseren ». Tegelijkertijd benadrukte Salvador Caro Cabrera de noodzaak van wereldwijde aandacht voor deze kwestie, terwijl Mikulas Peksa Zijne Heiligheid en CTA beschouwde als de legitieme autoriteit bij het erkennen van de reïncarnatie van de huidige Dalai Lama.

De bezoekers beantwoordden verder verschillende vragen van de media over de mogelijkheid om een ​​speciale coördinator voor Tibet in de Europese Unie aan te stellen, het traject van China’s binnenlandse politiek en de gevolgen daarvan voor Tibet en de rest van de wereld, en de authenticiteit van de dialoog als die zou plaatsvinden. tussen Tibet en China. De drie vertegenwoordigers van de bezoekende delegatie deelden ook hun respectieve ervaringen van ontmoeting met Zijne Heiligheid en de boodschappen die ze aan China willen overbrengen door vandaag het officiële evenement van de vierenzestigste verjaardag van de Dag van de Tibetaanse Volksopstand bij te wonen.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.