AccueilNederlandKleinzoon van Indira...

Kleinzoon van Indira Gandhi veroordeeld wegens laster

Rahul Gandhi van de leiding van de leidende oppositiepartij Indian National Congress (INC) is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf

Rahul Gandhi van de leiding van de leidende oppositiepartij Indian National Congress (INC) werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Dat maakte NDTV vandaag bekend, geciteerd door TASS.

Een rechtbank in de westelijke deelstaat Gujarat heeft de kleinzoon van Indira Gandhi schuldig bevonden aan smaad vanwege zijn opmerkingen over de achternaam van premier Narendra Modi. Gandhi’s verdediging zal naar verwachting in beroep gaan tegen het vonnis bij een hogere rechtbank.

Ondertussen blijft de politicus de komende 30 dagen op borgtocht vrij.

Volgens de media vroeg de politicus tijdens een bijeenkomst in 2019 “waarom alle dieven dezelfde achternaam Modi hebben” – een verwijzing naar een schandaal rond de toen vluchtende zakenlieden Nirav Modi en Lalit Modi. Gandhi noemde premier Narendra Modi niet, maar de aanklagers zeiden dat hij « alle Modi’s belasterde ».

De tweeënvijftigjarige Rahul Gandhi komt uit de meest prominente politieke clan van het land, de Nehru/Gandhi-clan, en is een van de leiders van de INC, de oudste politieke macht van India. Zijn vertegenwoordigers – Jawaharlal Nehru, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi, enz., hebben het land het grootste deel van zijn onafhankelijke geschiedenis geregeerd. Rahul is de zoon van Rajiv Gandhi en de kleinzoon van Indira Gandhi.

Illustratieve foto door Debraj Chanda:

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.