AccueilNederlandKleinzoon van Indira...

Kleinzoon van Indira Gandhi veroordeeld wegens laster

Rahul Gandhi van de leiding van de leidende oppositiepartij Indian National Congress (INC) is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf

Rahul Gandhi van de leiding van de leidende oppositiepartij Indian National Congress (INC) werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Dat maakte NDTV vandaag bekend, geciteerd door TASS.

Een rechtbank in de westelijke deelstaat Gujarat heeft de kleinzoon van Indira Gandhi schuldig bevonden aan smaad vanwege zijn opmerkingen over de achternaam van premier Narendra Modi. Gandhi’s verdediging zal naar verwachting in beroep gaan tegen het vonnis bij een hogere rechtbank.

Ondertussen blijft de politicus de komende 30 dagen op borgtocht vrij.

Volgens de media vroeg de politicus tijdens een bijeenkomst in 2019 “waarom alle dieven dezelfde achternaam Modi hebben” – een verwijzing naar een schandaal rond de toen vluchtende zakenlieden Nirav Modi en Lalit Modi. Gandhi noemde premier Narendra Modi niet, maar de aanklagers zeiden dat hij « alle Modi’s belasterde ».

De tweeënvijftigjarige Rahul Gandhi komt uit de meest prominente politieke clan van het land, de Nehru/Gandhi-clan, en is een van de leiders van de INC, de oudste politieke macht van India. Zijn vertegenwoordigers – Jawaharlal Nehru, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi, enz., hebben het land het grootste deel van zijn onafhankelijke geschiedenis geregeerd. Rahul is de zoon van Rajiv Gandhi en de kleinzoon van Indira Gandhi.

Illustratieve foto door Debraj Chanda:

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.