AccueilNederlandHolistische aanpak urgent...

Holistische aanpak urgent voor gezondheid van mens, dier en milieu

De hoofden van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), het VN-milieuprogramma (UNEP), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de door de VN gesteunde Wereldorganisatie voor diergezondheid (WOAH) zijn samengekomen in het licht van meerdere wereldwijde noodsituaties – van COVID-19 tot Ebola – aanhoudende dreiging van ziekte-overloop tussen dieren en mensen, verlies van biodiversiteit en klimaatverandering.

In een verklaring stellen WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus, FAO-chef QU Dongyu, UNEP Uitvoerend directeur Inger Andersen en WOHA’s hoofd, Monique Eloit, benadrukten de noodzaak om prioriteit te geven aan « One Health »-benaderingen, om te investeren in het opbouwen van arbeidskrachten met sectoroverschrijdende vaardigheden en om gezondheidsbedreigingen bij de bron te voorkomen, met bijzondere aandacht voor zoönotische ziekten .

Later dit jaar zal een gids worden gepubliceerd over hoe deze benaderingen het beste kunnen worden geïmplementeerd.

Oproep tot actie

De quadripartiete leiders benadrukken de noodzaak van meer samenwerking en toewijding om de One Health-benadering om te zetten in beleidsactie in alle landen en dringen er bij alle landen en belangrijke belanghebbenden op aan om zeven actieprioriteiten te omarmen:

1. Geef prioriteit aan One Health in termen van de internationale politieke agenda en maak het een leidend principe in mondiale mechanismen; inclusief de nieuwe wereldwijd pandemisch akkoord wordt nu onderhandeld.

2. Versterken van nationaal One Health-beleid, -strategieën en -plannen, begroot en geprioriteerd in overeenstemming met het Quadripartite One Health Joint Plan of Action (OH PPV).

3. Versnel de implementatie van One Health-plannen, inclusief ondersteuning van nationale One Health-ontwikkelingsagenda’s.

4. Bouw intersectorale One Health-werkkrachten op die de vaardigheden, capaciteiten en capaciteiten hebben om gezondheidsbedreigingen tijdig en effectief te voorkomen, op te sporen, te beheersen en erop te reageren.

5. Preventie van pandemieën en gezondheidsbedreigingen bij de bron versterken en ondersteunengericht op activiteiten en plaatsen die het risico op zoönotische overloop tussen dieren en mensen vergroten.

6. Aanmoedigen en versterken van One Health wetenschappelijke kennis en het creëren en uitwisselen van bewijzenonderzoek en ontwikkeling, technologieoverdracht en het delen van nieuwe tools en gegevens.

7. Verhoog de investeringen en financiering van One Health-strategieën en -plannen zorgen voor een grootschaligere uitvoering op alle niveaus, met inbegrip van financiering voor preventie van gezondheidsbedreigingen bij de bron.

“Om een ​​gezondere planeet te bouwen, hebben we dringend actie nodig om vitale politieke toezeggingen te stimuleren, grotere investeringen en multisectorale samenwerking op elk niveau”, zeiden de chefs van het bureau.

De Quadripartite speelt een centrale rol bij het promoten en coördineren van een wereldwijde One Health-benadering, in lijn met de OHJPA die in oktober vorig jaar werd gelanceerd.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.