AccueilNederlandGemeenschappen bellen 911...

Gemeenschappen bellen 911 – Zullen we opnemen of laten we het naar de voicemail gaan? Buffalo en « The Great Replacement Theory » herzien

Op 14 mei 2022 probeerde Latisha, een assistent-officemanager bij de Jefferson Avenue Tops-supermarkt in Buffalo, New York, zichzelf onzichtbaar te maken. Liggend achter de balie van de klantenservice ze belde 911 en fluisterde in haar telefoon. De 911-coördinator schreeuwde tegen haar dat ze iets moest zeggen. Latisha zei: ‘Ik ben bang voor mijn leven. Ik wil niet dat hij me hoort. Kun je alsjeblieft hulp sturen?” De coördinator, geïrriteerd, hing op en de schutter zette zijn razernij voort die tien levens kostte en drie anderen verwondde.

Een noodkreet is niet noodzakelijk een noodkreet. Het kan een doodsbang gefluister zijn, zoals dat van Latisha. Het kan afkomstig zijn van een individu of het kan afkomstig zijn van een hele gemeenschap die wordt aangevallen. Of uit meerdere gemeenschappen.

De zwarte gemeenschap, de moslimgemeenschap, de joodse gemeenschap, de LGBTQ- en de AAPI-gemeenschappen worden allemaal bedreigd door binnenlands terrorisme veroorzaakt door blanke supremacisten.

Vijf dagen na het bloedbad bij Tops Supermarkt de Liga tegen laster (ADL) een toonaangevende anti-haatorganisatie, hield een openbare virtuele briefing, met ADL-CEO Jonathan Greenblatt, de directeur van Content en Editorial Strategy voor ADL’s Center on Extremism Jessica Reaves, en ADL’s Regional Director voor NY/NJ Scott Richman.

De bijeenkomst, getiteld Haat vanuit huis bestrijden: het duidelijke en actuele gevaar van complottheorieënwerd gemodereerd door ADL’s Vice President of Leadership Deb Leipzig.

De heer Greenblatt formuleerde het kort en bondig: “Het idee dat de simpele handeling van het kopen van voedsel voor u of uw dierbaren een risico zou zijn, is verbluffend. Dit was niet zomaar een massale schietpartij. De schutter had weken van tevoren plannen gemaakt en meer dan 200 mijl gereden om de topsupermarkt met zwarte klanten aan te vallen voor een daad van verdorvenheid en binnenlands terrorisme. Uit zijn dekvloer hebben we vernomen dat hij deze zwarten heeft vermoord om een ​​oorlog tussen joden en heidenen te ontketenen – de theorie van de grote vervanging.”

Wat is de Geweldige vervangingstheorie? Het is een samenzweringstheorie dat er een invasie van niet-blanken plaatsvindt in dit land en dat « legacy Americans » allemaal bang moeten zijn en actie moeten ondernemen. Het neemt verschillende vormen aan: « miljoenen immigranten vullen de stembussen illegaal », « gemengde huwelijken verwateren onze raciale zuiverheid », « ze komen binnen en pikken onze banen in. »

Jessica Reaves, die binnenlandse terreurincidenten heeft gevolgd en een expert is op het gebied van de Great Replacement Theory, zei: “Het voelt geoefend en gerepeteerd. Het manifest van de schutter leunde zwaar op de Great Replacement Theory en haalde passages uit het Christchurch-manifest. In feite is 63% van wat hij schreef rechtstreeks gekopieerd. ‘De blanke cultuur wordt vervangen.’ Het is een giftige afwijzing van alles waar dit land voor beweert te staan. ‘Het is al te laat. Geweld is de enige oplossing.’ De Buffalo-shooter was gericht op de zogenaamde zionistische samenzwering en George Soros. En net als de Christchurch-moordenaar reisde hij honderden kilometers om op een specifieke plaats in een specifieke buurt aan te komen op het moment dat de meeste mensen daar zouden zijn.

Mevr. Reaves merkte op dat een groot deel van onze woede gericht moet zijn op sociale netwerken. De Buffalo-shooter werd volgens haar onderzoek beïnvloed door het 4chan-platform. Net als de schutter van Christchurch, livestreamde hij zijn misdaad, en net als de schutters van Christchurch en El Paso publiceerde hij een manifest. Mevr. Reaves wees erop dat deze livestreams en manifesten niet alleen het tirades zijn van ernstig verontruste individuen. Elk is een blauwdruk, een « how-to » die op sociale media kan worden gedeeld voor iedereen die hetzelfde wil doen.

ADL blijft sociale-mediaplatforms onder druk zetten om hun eigen richtlijnen te handhaven, om hun ruimtes veiliger te maken en minder overspoeld met haat. « Wij geloven niet in censuur », zei de heer Greenblatt. « Het stoppen van laster, het stoppen van opruiing is niet hetzelfde als het stoppen van de vrijheid van meningsuiting. »

De heer Scott voegde wat perspectief toe aan het probleem met sociale media. Hij zei, « De Communication Decency Act van 1996 was een verandering ten opzichte van vroeger. Vroeger waren bedrijven aansprakelijk als er haatzaaiende uitlatingen op hun platformen werden geplaatst. Maar mensen wilden bedrijven op internet niet beperken – ze hadden dit niet kunnen voorzien Facebook en anderen. We voelen nog steeds de effecten van die wet uit 1996 die online sociale media vrijstelt van alles wat op hun platforms wordt gepost.”

Hand in hand met sociale netwerken zijn de media. Mevr. Reaves wees erop dat de media en haar persoonlijkheden de complottheorie over vervanging hebben verspreid. « Dus het is geen verrassing dat het wordt herhaald en gepromoot via mediakanalen in de ether, zeer toegankelijk. »

Mevr. Reaves voegde eraan toe: “Een ander deel van onze verontwaardiging moet gericht zijn op politici en experts die The Great Replacement Theory hebben verspreid. Ze hebben ofwel de schuld gegeven [a political party] of het een valse vlag noemen.”

Maar afgezien van onze verontwaardiging is er een belangrijkere factor die kan worden ontleend aan de gruwelijke gebeurtenis in de supermarkt aan Jefferson Avenue. Mevr. Reaves zei: “We moeten vooral leren van deze verschrikkelijke dag. Want ook extremisten leren ervan.”

Gemeenschappen bellen 911. Zullen we ze horen en hulp sturen, of moeten ze steeds harder schreeuwen voordat we ophangen, ten nadele van ons allemaal?

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Minstens één op de acht mensen heeft overgewicht, waarschuwt de WHO europahoy.news

Dit komt overeen met één miljard mensen die in 2022 met de ziekte leven, een cijfer dat sinds 1990 onder volwassenen is verdubbeld en onder jongeren van vijf tot negentien jaar is verviervoudigd, volgens gegevens uit het onderzoek, gepubliceerd...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.