AccueilNederlandEerste Minister De...

Eerste Minister De Croo neemt deel aan Top van Bucha op 31/3/2023

Na de bevrijding van Bucha, ten noorden van de Oekraïense hoofdstad Kyiv, ontdekte de hele wereld welke gruwelijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid het Russische leger er pleegde. Er was onder meer sprake van verkrachtingen, onschuldige burgers werden geëxecuteerd en slachtoffers werden achtergelaten in een massagraf.

Op deze eerste verjaardag organiseert Oekraïne de Bucha Summit on Russia’s Accountability for the Crimes in Ukraine. De Eerste Minister zal er in een videoboodschap het woord nemen.

Alexander De Croo: “Vier maanden geleden stond ik in Bucha aan de rand van het massagraf waar onschuldige burgers door de Russische barbaren werden achtergelaten. Vrouwen en mannen met handen op de rug gebonden, mishandeld en geëxecuteerd. Hen herdenken is belangrijk, maar niet voldoende. We moeten de barbaren die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden ook ter verantwoording roepen, vervolgen en berechten. Dat is ook de reden waarom België het Internationaal Strafhof in Den Haag voluit steunt in zijn onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne.”

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.