AccueilNederlandEerste Minister De...

Eerste Minister De Croo neemt deel aan Top van Bucha op 31/3/2023

Na de bevrijding van Bucha, ten noorden van de Oekraïense hoofdstad Kyiv, ontdekte de hele wereld welke gruwelijke oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid het Russische leger er pleegde. Er was onder meer sprake van verkrachtingen, onschuldige burgers werden geëxecuteerd en slachtoffers werden achtergelaten in een massagraf.

Op deze eerste verjaardag organiseert Oekraïne de Bucha Summit on Russia’s Accountability for the Crimes in Ukraine. De Eerste Minister zal er in een videoboodschap het woord nemen.

Alexander De Croo: “Vier maanden geleden stond ik in Bucha aan de rand van het massagraf waar onschuldige burgers door de Russische barbaren werden achtergelaten. Vrouwen en mannen met handen op de rug gebonden, mishandeld en geëxecuteerd. Hen herdenken is belangrijk, maar niet voldoende. We moeten de barbaren die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden ook ter verantwoording roepen, vervolgen en berechten. Dat is ook de reden waarom België het Internationaal Strafhof in Den Haag voluit steunt in zijn onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne.”

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.