AccueilNederlandDe Russisch-Orthodoxe Kerk...

De Russisch-Orthodoxe Kerk zal geen eucharistische communie hebben met het nieuwe hoofd van de Kerk van Cyprus

Op 16 maart verbrak de Russische kerk, bij besluit van haar synode, de gemeenschap met het nieuwe hoofd van de kerk van Cyprus, aartsbisschop George, en met degenen van haar hiërarchen die « kerkelijke gemeenschap aangaan » met de orthodoxe kerk van Oekraïne. Dit blijkt uit een besluit dat is aangekondigd op de officiële website van het Patriarchaat van Moskou, waarin staat dat de Russische Kerk het nieuwe hoofd van de Kerk van Cyprus niet in haar tweeluik zal opnemen, noch zal er eucharistische en gebedsgemeenschap met hem en de ander zijn. Cypriotische hiërarchen die « kerkelijke gemeenschap zijn aangegaan of zullen aangaan » met de autocefale orthodoxe kerk van Oekraïne, die zij niet erkennen.

In de praktijk betekent dit het verbreken van de kerkelijke betrekkingen met de kerk van Cyprus, aangezien de weigering om tijdens de eucharistie de overste van een plaatselijke kerk te noemen, betekent dat de gemeenschap ermee wordt verbroken. Het ROC erkent dit niet en beweert dat het alleen de eucharistische gemeenschap heeft verbroken met specifieke mensen, inclusief superieuren, en niet met de hele plaatselijke kerk, wat vanuit canoniek oogpunt onmogelijk is.

Tot nu toe heeft het Patriarchaat van Moskou de betrekkingen met het Oecumenisch Patriarchaat verbroken, de tempels en kloosters onder zijn episcopaat als « genadeloos » verklaard en de gedeeltelijke verbreking van de gemeenschap met het Patriarchaat van Alexandrië en de Kerk van Griekenland alleen erkend met betrekking tot hun superieuren en « bisschoppen die Oekraïense autocefalie erkennen ».

In het afgelopen jaar opende de Russisch-Orthodoxe Kerk echter haar « exarchie » in Afrika en organiseerde een « missie » onder de priesters en parochies van het Patriarchaat van Alexandrië, waarbij ze er bij hen op aandrongen zich ervan los te maken, aangezien het « genadeloos » is. In de praktijk is dit in tegenspraak met hun officiële standpunt dat de verbreking van de gemeenschap alleen « gedeeltelijk » is met betrekking tot het hoofd van het patriarchaat.

Het Patriarchaat van Alexandrië stuurde een canonieke brief naar alle plaatselijke orthodoxe kerken om hen te informeren over de oncanonieke acties van het Patriarchaat van Moskou en om hun steun te krijgen. Helaas hebben de meeste kerkleiders, gedreven door « diplomatieke » overwegingen, deze duidelijk anti-canonieke actie van het ROC niet veroordeeld uit angst hun betrekkingen met Moskou te bederven. De Bulgaarse Heilige Synode verwees de zaak ook door naar de Russische Exarchie in Afrika voor « opheldering » door haar canonieke commissie.

De logica van Russisch kerkelijk gedrag in het afgelopen jaar suggereert dat de opening van een « Russisch exarchaat in Noord-Cyprus » in de nabije toekomst mogelijk is, dwz in de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus, waar een grote Russische diaspora is.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.