AccueilNederlandDe Russisch-Orthodoxe Kerk...

De Russisch-Orthodoxe Kerk zal geen eucharistische communie hebben met het nieuwe hoofd van de Kerk van Cyprus

Op 16 maart verbrak de Russische kerk, bij besluit van haar synode, de gemeenschap met het nieuwe hoofd van de kerk van Cyprus, aartsbisschop George, en met degenen van haar hiërarchen die « kerkelijke gemeenschap aangaan » met de orthodoxe kerk van Oekraïne. Dit blijkt uit een besluit dat is aangekondigd op de officiële website van het Patriarchaat van Moskou, waarin staat dat de Russische Kerk het nieuwe hoofd van de Kerk van Cyprus niet in haar tweeluik zal opnemen, noch zal er eucharistische en gebedsgemeenschap met hem en de ander zijn. Cypriotische hiërarchen die « kerkelijke gemeenschap zijn aangegaan of zullen aangaan » met de autocefale orthodoxe kerk van Oekraïne, die zij niet erkennen.

In de praktijk betekent dit het verbreken van de kerkelijke betrekkingen met de kerk van Cyprus, aangezien de weigering om tijdens de eucharistie de overste van een plaatselijke kerk te noemen, betekent dat de gemeenschap ermee wordt verbroken. Het ROC erkent dit niet en beweert dat het alleen de eucharistische gemeenschap heeft verbroken met specifieke mensen, inclusief superieuren, en niet met de hele plaatselijke kerk, wat vanuit canoniek oogpunt onmogelijk is.

Tot nu toe heeft het Patriarchaat van Moskou de betrekkingen met het Oecumenisch Patriarchaat verbroken, de tempels en kloosters onder zijn episcopaat als « genadeloos » verklaard en de gedeeltelijke verbreking van de gemeenschap met het Patriarchaat van Alexandrië en de Kerk van Griekenland alleen erkend met betrekking tot hun superieuren en « bisschoppen die Oekraïense autocefalie erkennen ».

In het afgelopen jaar opende de Russisch-Orthodoxe Kerk echter haar « exarchie » in Afrika en organiseerde een « missie » onder de priesters en parochies van het Patriarchaat van Alexandrië, waarbij ze er bij hen op aandrongen zich ervan los te maken, aangezien het « genadeloos » is. In de praktijk is dit in tegenspraak met hun officiële standpunt dat de verbreking van de gemeenschap alleen « gedeeltelijk » is met betrekking tot het hoofd van het patriarchaat.

Het Patriarchaat van Alexandrië stuurde een canonieke brief naar alle plaatselijke orthodoxe kerken om hen te informeren over de oncanonieke acties van het Patriarchaat van Moskou en om hun steun te krijgen. Helaas hebben de meeste kerkleiders, gedreven door « diplomatieke » overwegingen, deze duidelijk anti-canonieke actie van het ROC niet veroordeeld uit angst hun betrekkingen met Moskou te bederven. De Bulgaarse Heilige Synode verwees de zaak ook door naar de Russische Exarchie in Afrika voor « opheldering » door haar canonieke commissie.

De logica van Russisch kerkelijk gedrag in het afgelopen jaar suggereert dat de opening van een « Russisch exarchaat in Noord-Cyprus » in de nabije toekomst mogelijk is, dwz in de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus, waar een grote Russische diaspora is.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.