AccueilNederlandDe Regie der...

De Regie der Gebouwen voert grondige renovatie uit in het gerechtsgebouw van Dendermonde

Vanaf 15 maart 2023 wordt het gelijkvloers van de rechtervleugel volledig gerenoveerd en gerestaureerd. Om ervoor te zorgen dat de zittingen in het gerechtsgebouw kunnen blijven doorgaan, worden de werken in 2 fasen aangepakt. Fase 1 omvat alle zalen langs de gang aan de voorgevel, fase 2 alle zalen langs de gangen aan de zij- en achtergevel.

De rechtervleugel werd in de jaren ’50 en ’80 van vorige eeuw al eens heringericht, waarbij de afwerkingslagen van de muren verwijderd of overschilderd werden. Voorafgaand aan de renovatie werd dan ook een stratigrafisch onderzoek uitgevoerd om de originele kleuren en materialen van het interieur in kaart te brengen. 

De renovatie houdt onder andere algemene opfrissings-en inrichtingswerken in, zoals schilderwerken en het vervangen of het herstellen van de vloeren, die naar gelang de ruimte bestaan uit marmer, visgraatparket of cementtegels. 

Er zullen ook 2 nieuwe, grote zittingszalen worden gecreëerd door het samenvoegen van verschillende ruimtes. Deze zullen rechtstreeks aansluiten op het cellencomplex, wat bijdraagt aan de veiligheid. In plaats van 7, zullen er in de toekomst 8 zittingszalen zijn in het gerechtsgebouw. 

De zittingszalen worden ook akoestisch performant gemaakt door toevoeging van een akoestisch spanplafond. In de 2 nieuwe zittingszalen wordt er nieuw modern meubilair voorzien. In de bestaande zittingszalen wordt het originele meubilair (ook van de hand van Valentin Vaerwyck) gerestaureerd. Dit meubilair werd in de loop der tijd overgeschilderd. 

De technieken worden weggewerkt in een houten convectoromkasting. De toevoeging van dit element brengt de originele kleurstellingen terug en maakt het mogelijk de moderne technieken aan het zicht te onttrekken. Techniek en erfgoed worden hierdoor harmonisch met elkaar verweven. 

Het houten schrijnwerk in de gang grenzend aan de centrale binnenkoer wordt volledig gerestaureerd, de originele beglazing blijft behouden. Het schrijnwerk aan de buitengevel wordt ook gerestaureerd, maar daar wordt de beglazing vervangen door vacuüm isolatieglas met wemeling voor een energetisch binnencomfort. 

Het sanitair wordt volledig vernieuwd en er is een aangepast toilet voor personen met een beperkte mobiliteit voorzien. 

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.