AccueilNederlandDe Regie der...

De Regie der Gebouwen voert grondige renovatie uit in het gerechtsgebouw van Dendermonde

Vanaf 15 maart 2023 wordt het gelijkvloers van de rechtervleugel volledig gerenoveerd en gerestaureerd. Om ervoor te zorgen dat de zittingen in het gerechtsgebouw kunnen blijven doorgaan, worden de werken in 2 fasen aangepakt. Fase 1 omvat alle zalen langs de gang aan de voorgevel, fase 2 alle zalen langs de gangen aan de zij- en achtergevel.

De rechtervleugel werd in de jaren ’50 en ’80 van vorige eeuw al eens heringericht, waarbij de afwerkingslagen van de muren verwijderd of overschilderd werden. Voorafgaand aan de renovatie werd dan ook een stratigrafisch onderzoek uitgevoerd om de originele kleuren en materialen van het interieur in kaart te brengen. 

De renovatie houdt onder andere algemene opfrissings-en inrichtingswerken in, zoals schilderwerken en het vervangen of het herstellen van de vloeren, die naar gelang de ruimte bestaan uit marmer, visgraatparket of cementtegels. 

Er zullen ook 2 nieuwe, grote zittingszalen worden gecreëerd door het samenvoegen van verschillende ruimtes. Deze zullen rechtstreeks aansluiten op het cellencomplex, wat bijdraagt aan de veiligheid. In plaats van 7, zullen er in de toekomst 8 zittingszalen zijn in het gerechtsgebouw. 

De zittingszalen worden ook akoestisch performant gemaakt door toevoeging van een akoestisch spanplafond. In de 2 nieuwe zittingszalen wordt er nieuw modern meubilair voorzien. In de bestaande zittingszalen wordt het originele meubilair (ook van de hand van Valentin Vaerwyck) gerestaureerd. Dit meubilair werd in de loop der tijd overgeschilderd. 

De technieken worden weggewerkt in een houten convectoromkasting. De toevoeging van dit element brengt de originele kleurstellingen terug en maakt het mogelijk de moderne technieken aan het zicht te onttrekken. Techniek en erfgoed worden hierdoor harmonisch met elkaar verweven. 

Het houten schrijnwerk in de gang grenzend aan de centrale binnenkoer wordt volledig gerestaureerd, de originele beglazing blijft behouden. Het schrijnwerk aan de buitengevel wordt ook gerestaureerd, maar daar wordt de beglazing vervangen door vacuüm isolatieglas met wemeling voor een energetisch binnencomfort. 

Het sanitair wordt volledig vernieuwd en er is een aangepast toilet voor personen met een beperkte mobiliteit voorzien. 

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Mondiale inspanningen om een ​​einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking worden ondermijnd door ‘vakantiekorting’ europahoy.new

Hoewel veel staten hun uitroeiingsinspanningen hebben opgevoerd, blijft de praktijk over de hele wereld bestaan, deels als gevolg van “het clandestiene karakter van grensoverschrijdende en transnationale vrouwelijke genitale verminking”, zei hij. “Vrouwenbesnijdenis is dat wel maakt deel uit van een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.