AccueilNederlandDe handel in...

De handel in cocaïne neemt toe na aan COVID-19 gerelateerde vertraging

“De stijging van de wereldwijde cocaïnevoorraad zou ons allemaal op scherp moeten zetten » UNODC Dat zei uitvoerend directeur Ghada Waly. “Het potentieel voor de cocaïnemarkt uitbreiden in Afrika en Azië is een gevaarlijke realiteit.”

Sky high vraag en aanbod

Criminele netwerken diversifiëren nu met alarmerende resultaten naast recordproductieniveaus en gaan verder dan de pandemie en de daarmee samenhangende wereldwijde sluiting, die de illegale handel tijdelijk leek te hebben belemmerd, zei UNODC in haar Global Report on Cocaine 2023.

Om zo goed mogelijk te reageren, mevrouw Waly drong er bij regeringen op aan en anderen om de bevindingen van het rapport nauwkeurig te onderzoeken om vast te stellen hoe deze transnationale dreiging kan worden beantwoord met transnationale reacties gebaseerd op bewustmaking, preventie en internationale en regionale samenwerking.

Doordringt in Afrika en Azië

Het rapport beschrijft hoe de cocateelt steeg met 35 procent van 2020 tot 2021, een recordhoogte en de sterkste jaar-op-jaar stijging sinds 2016.

De stijging is het resultaat van zowel een uitbreiding van de coca-struikteelt als verbeteringen in het proces van het omzetten van coca-struik in cocaïnehydrochloride, de medicijn die vervolgens op straat wordt verkocht.

De aanbodpiek komt overeen met a sterke groei van de vraag, waarbij veel regio’s de afgelopen tien jaar een gestage stijging van het aantal cocaïnegebruikers lieten zien. Terwijl de cocaïnemarkt vrij geconcentreerd blijft in Amerika en delen van Europawaarschuwt het rapport dat er een sterke is potentieel voor een grote uitbreiding in Afrika en Azië.

Het rapport onderzoekt de ontstaan ​​van nieuwe kernen voor de handel in cocaïne, erop wijzend dat landen in Zuidoost-Europa en Afrika – met name die in West- en Centraal-Afrika – worden steeds vaker gebruikt als belangrijke transitzones voor het medicijn.

Havens aan de Noordzee zoals Antwerpen, Rotterdam en Hamburg ondertussen hebben overschaduwde traditionele toegangspunten in Spanje en Portugal, voor cocaïne die in West-Europa aankomt. Mensenhandelaars diversifiëren ook hun routes in Midden-Amerika door naast Noord-Amerika steeds meer cocaïne naar Europa te sturen.

Recordhoge aanvallen

Arrestaties en inbeslagnames zijn ook omhooggeschoten. Onderscheppingen van cocaïnezendingen door wetshandhavers over de hele wereld registreerden inbeslagnames die een recordhoogte bereikten van bijna 2.000 ton in 2021.

Het rapport toont een crimineel landschap dat versnipperd is in ontelbare mensenhandelnetwerken. Onderzoek van de modaliteiten van deze groepen, vond het rapport nieuwe mensenhandelaars vullen gaten en een reeks zogenaamde « dienstverleners« leveringsketendiensten uitlenen » tegen een vergoeding ».

Bijvoorbeeld de demobilisatie van strijders van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), die voorheen veel van Colombia‘s coca-groeiende regio’s, creëerden een opening voor anderen om in te stappen nieuwe, lokale acteurs, ex-FARC-strijders en buitenlandse groepen uit Mexico en Europazo bleek uit het rapport.

Trends volgen

Angela Me, hoofd van de UNODC Research and Analysis Branch, zei dat het rapport een schat aan meer informatie over het fenomeen.

« Met zijn laatste kennis en trends over de routes, modaliteiten en netwerken in dienst van criminele actoren, ‘zei ze,’ ik hoop dat het rapport dat zal doen ondersteuning van evidence-based strategieën die toekomstige ontwikkelingen in de productie, handel en gebruik van cocaïne voorblijven.”

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.