AccueilNederland55 landen worden...

55 landen worden geconfronteerd met een gezondheidswerkerscrisis in verband met COVID-19: WHO

Volgens het VN-agentschap zijn Afrikaanse landen het zwaarst getroffen door het fenomeen 37 landen op het continent kampen met een tekort aan gezondheidswerkers Dat bedreigen hun kansen van het bereiken van universele gezondheidszorg in 2030 – een sleutel Duurzame ontwikkelingsdoelen belofte.

De acties van rijke landen die behoren tot de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) onder de loep komen in de WHO alert, onder andere regio’s.

Rekruteringsdrang

« Binnen Afrika is het een zeer levendige economie die nieuwe kansen creëert », zegt Dr. Jim Campbell, de directeur die verantwoordelijk is voor het gezondheidswerkersbeleid bij de WHO.

“De Golfstaten hebben traditioneel afhankelijk van internationaal personeel en dan hebben enkele van de OESO-landen met een hoog inkomen dat wel echt versneld hun rekrutering en tewerkstelling om te reageren op de pandemie en te reageren op het verlies van levens, de infecties, de afwezigheid van werknemers tijdens de pandemie”.

Om landen te helpen hun kwetsbare gezondheidszorgstelsels te beschermen, heeft de WHO een bijgewerkte versie uitgegeven lijst met ondersteuning en waarborgen voor gezondheidswerkersdie landen benadrukt met een laag aantal gekwalificeerd personeel in de gezondheidszorg.

« Deze landen prioritaire ondersteuning nodig hebben voor de ontwikkeling van het gezondheidspersoneel en de versterking van het gezondheidssysteem, samen met aanvullende waarborgen begrenzing actieve internationale rekrutering”, drong de WHO aan.

© UNICEF/Anmar Anmar

Een baby van 5 maanden oud wordt ingeënt in een kamp voor ontheemden in de regio Koerdistan in Irak.

Tedros belt

Ondersteuning van de oproep voor universele gezondheidszorg voor alle landen, in overeenstemming met de Duurzame ontwikkelingsdoelenriep de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, alle landen op “om respecteer de bepalingen op de WHO-lijst voor ondersteuning en bescherming van gezondheidswerkers”.

Gezondheidswerkers “vormen de ruggengraat van elk gezondheidssysteem, en toch hebben 55 landen met enkele van ‘s werelds meest kwetsbare gezondheidssystemen niet genoeg en velen verliezen hun gezondheidswerkers aan internationale migratie‘, voegde Tedros eraan toe.

Commercieel belang

Hoewel veel landen de bestaande WHO-richtlijnen voor de aanwerving van gezondheidswerkers respecteren, wordt het principe niet algemeen aanvaard, waarschuwde de WHO.

“Wat we zien is dat de meeste landen respecteren deze bepalingen (door) niet actief te rekruteren uit deze (kwetsbare) landen”, aldus dr. Campbell van de WHO. “Maar er is ook een particuliere wervingsmarkt dat bestaat en we verwachten van hen dat ze ook voldoen aan enkele van de wereldwijde normen die worden verwacht in termen van hun praktijk en gedrag.”

Er bestaan ​​​​ook mechanismen voor regeringen of andere individuen om de WHO op de hoogte te stellen als ze « bezorgd » zijn over het gedrag van rekruteerders, voegde de WHO-functionaris eraan toe.

De De ondersteunings- en beschermingslijst voor gezondheidswerkers van de WHO verbiedt internationale werving nietmaar beveelt aan dat regeringen die betrokken zijn bij dergelijke programma’s dat wel zijn geïnformeerd over de gevolgen voor de gezondheid systeem in landen waar ze gekwalificeerde gezondheidswerkers betrekken.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.