AccueilNederlandInternationale Douanedag |...

Internationale Douanedag | News.belgium

De taken van de douane zijn talrijk en hebben betrekking op heel wat verschillende onderwerpen, zoals e-commerce, bestrijding van de drugshandel, bestrijding van namaak, controles op de openbare weg…

Daarnaast moeten douaniers zich continu aanpassen aan een veranderende wereld. In 2022 denken we bijvoorbeeld aan de enorme toename van online bestellingen. Zo zag de luchthaven van Bierset, de belangrijkste Europese hub voor e-commerce, het geïnde geldbedrag als gevolg van inbreuken stijgen van 148.861 euro in 2019 tot 5.901.375,54 euro in 2022 (voorlopige cijfers).

De groeiende drugshandel in ons land, waarbij vooral de haven van Antwerpen een belangrijke toegangspoort voor drugs in Europa betekent, is een fenomeen waar we hard tegen strijden. In totaal werd in de Antwerpse haven maar liefst 109.894.48 kg cocaïne in beslag genomen.

Onze opsporings- en eerstelijnsdiensten hebben het afgelopen jaar opnieuw heel wat namaakgoederen in beslag genomen. Zo hebben ze bijvoorbeeld 347.249.743 stuks sigaretten in beslag genomen.

Op de openbare weg werden via ANPR-camera’s 17.077 voertuigen gecontroleerd, waarvan 723 voertuigen ook effectief werden tegengehouden. In totaal werden er 2.970 vaststellingen gedaan, wat overeenstemt met een geïnd bedrag van 2.305.675 euro aan achterstallige penale boetes.

27.541 voertuigen werden gecontroleerd of ze op rode gasolie rondreden. Hierbij werden 1.982 vaststellingen gedaan (voorlopige cijfers). Een lichte stijging ten opzichte van 2021 (1.816 vaststellingen).

Deze cijfers onderstrepen het werk van onze douaniers. Het blijft nodig om extra inspanningen te leveren en we blijven voortdurend innoveren en investeren: de aanwerving van 108 nieuwe douaniers in de Antwerpse haven, samenwerking met verschillende nationale en internationale autoriteiten, de aankoop van performant scanmateriaal…

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Als u de kosten van het openen van de app wilt wijzigen, انه طوارئ للأطفالDit is het geval. يدعو ل 171 mijl per dag 28 mijl per dag المعاناة in de winkel, اليونيسف قال إن الاستجابات المخصصة تصل بالفعل...

Woensdag 29 maart: Premier De Croo neemt deel aan tweede Summit for Democracy

Bedoeling van de Summit for Democracy is om de democratische instellingen te versterken, corruptie aan te pakken en de mensenrechten te verdedigen. Op veel plaatsen in de wereld staat de democratie onder druk door bijvoorbeeld machtsmisbruik, verkiezingsfraude of censuur....

يدافع Xunta of Galicia عن تعذيب مستشفى للأمراض النفسية للمرض kinderprogramma

إن رفض عائلة آن أرزوا (غاليسيا ، إسبانيا) للعلاج بالصدمات الكهربائية (الذي تعتبره الأمم المتحدة ومنظمة الصحة العالمية تعذيباً) لا يحظى بالاحترام من قبل مستشفى إكسونتا دي غاليسيا. يكرر مستشفى الطب النفسي في Conjo (سانتياغو ، غاليسيا ، إسبانيا) الخاضع...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.