AccueilNederlandInternationale Douanedag |...

Internationale Douanedag | News.belgium

De taken van de douane zijn talrijk en hebben betrekking op heel wat verschillende onderwerpen, zoals e-commerce, bestrijding van de drugshandel, bestrijding van namaak, controles op de openbare weg…

Daarnaast moeten douaniers zich continu aanpassen aan een veranderende wereld. In 2022 denken we bijvoorbeeld aan de enorme toename van online bestellingen. Zo zag de luchthaven van Bierset, de belangrijkste Europese hub voor e-commerce, het geïnde geldbedrag als gevolg van inbreuken stijgen van 148.861 euro in 2019 tot 5.901.375,54 euro in 2022 (voorlopige cijfers).

De groeiende drugshandel in ons land, waarbij vooral de haven van Antwerpen een belangrijke toegangspoort voor drugs in Europa betekent, is een fenomeen waar we hard tegen strijden. In totaal werd in de Antwerpse haven maar liefst 109.894.48 kg cocaïne in beslag genomen.

Onze opsporings- en eerstelijnsdiensten hebben het afgelopen jaar opnieuw heel wat namaakgoederen in beslag genomen. Zo hebben ze bijvoorbeeld 347.249.743 stuks sigaretten in beslag genomen.

Op de openbare weg werden via ANPR-camera’s 17.077 voertuigen gecontroleerd, waarvan 723 voertuigen ook effectief werden tegengehouden. In totaal werden er 2.970 vaststellingen gedaan, wat overeenstemt met een geïnd bedrag van 2.305.675 euro aan achterstallige penale boetes.

27.541 voertuigen werden gecontroleerd of ze op rode gasolie rondreden. Hierbij werden 1.982 vaststellingen gedaan (voorlopige cijfers). Een lichte stijging ten opzichte van 2021 (1.816 vaststellingen).

Deze cijfers onderstrepen het werk van onze douaniers. Het blijft nodig om extra inspanningen te leveren en we blijven voortdurend innoveren en investeren: de aanwerving van 108 nieuwe douaniers in de Antwerpse haven, samenwerking met verschillende nationale en internationale autoriteiten, de aankoop van performant scanmateriaal…

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.