AccueilNederlandWorld Cup sluit...

World Cup sluit zich aan bij team UN om Universal Health Coverage Day af te trappen

12 december 2022 Gezondheid

Markeren Universele ziektekostenverzekeringsdag maandag deelt de VN de schijnwerpers met het grootste sportevenement ter wereld deze week: de halve finales van de FIFA Wereldbeker. Een showcaseviering van Health for All aan de vooravond van de eerste confrontatie tussen Argentinië en Kroatië, vindt plaats op het hoofdpodium van het FIFA Fan Festival in Doha, Qatar.

Wees actief: kom in beweging voor gezondheid voor iedereenis georganiseerd door de FIFA, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Education Above All Foundation (EAAF) en het Ministerie van Volksgezondheid van Qatar, met speciale optredens van sterren uit de wereld van dans, muziek en natuurlijk het prachtige spel zelf.

Tweet-URL

Het evenement maakt deel uit van Education Above All’s global Scoren 4 De Goals Campagne pleiten voor de VN Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

De bewegingen brengen

Onder de sterspelers bekroonde Hollywood-danser en choreograaf Sherrie Silver; zanger The Mad Stuntman, de stem van wereldwijde hit Ik verplaats het graag, verplaats het – het themalied van de FIFA-WHO Breng de bewegingen bewegingscampagne – en WHO Goodwill-ambassadeurs en voetballegendes, voormalig spits Didier Drogba uit Ivoorkust en Braziliaanse topdoelman Alisson Becker.

« Ik kan niet wachten om de bewegingen te brengen op het FIFA Fan Festival en mijn steentje bij te dragen om Health for All te promoten op Universal Health Coverage Day namens Rwanda en ter ondersteuning van de Education Above All Foundation, » zei Sherrie Silver. « Dans is voor mij niet alleen een bron van vreugde en passie geweest, maar ook van gezond zijn, fysiek en mentaal. »

Het evenement viert het belang van gezondheid op verschillende manieren, waaronder:

  • Ter gelegenheid van de jaarlijkse UHC Day-campagnegeleid door de WHO en wereldwijde partners, om de toegang tot betaalbare, rechtvaardige en effectieve gezondheidszorg over de hele wereld te bevorderen en te versnellen.
  • Oproep tot vooruitgang op het gebied van SDG3 voor gezondheid en welzijn, als onderdeel van de door de EAAF en de VN geleide #ScoringForTheGoals-campagne.
  • Het bevorderen van verhoogde fysieke activiteit door middel van een massale door dans geleide training, gehouden op de dag voor het uitrollen van de Wees actief: breng de bewegingen voor gezondheid campagne tijdens de halve finales van 13-14 december.

Dansartiest en zanger The Mad Stuntman zei: « Ik ben zo blij geweest om voetbalfans Bring The Moves te zien en te zien dansen voor gezondheid op mijn lied, I Like To Move It, tijdens het WK. »

Word actief

« We kunnen op veel manieren actief zijn voor de gezondheid, door te bewegen voor fitness naar toegang tot zorg voor iedereen », zei Goodwill-ambassadeur Drogba. Ik ben er trots op dat ik mijn stem aan beide kan geven op de Universal Health Coverage Day in Doha.”

Alisson Becker, doelman van Brazilië en Liverpool, en WHO Goodwill Ambassador for Health Promotion, voegde toe: « Laten we op Universal Health Coverage Day allemaal actief zijn en ons steentje bijdragen om gezondheid tot ons doel te maken. »

Het thema van UHC Day 2022 is Bouw aan de wereld die we willen: een gezonde toekomst voor iedereenmet als doel te pleiten voor sterkere gezondheidsstelsels die zich inzetten voor rechtvaardigheid, vertrouwen, gezonde omgevingen, investeringen en verantwoording.

De campagne Scoring 4 The Goals heeft tot doel het bewustzijn te vergroten en op te roepen tot actie om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties te bereiken, de wereldwijde agenda om een ​​meer welvarende en rechtvaardige toekomst voor iedereen te brengen.

Inflatie en oorlog, uitholling van de gezondheidszorg

In een release die de dag markeert, heeft de WHO Europa De regio merkte op dat inflatie en oorlog het leven en de veiligheid van miljoenen mensen bedreigen – vooral in Oekraïne – en roept landen op om te leren van eerdere schokken en te voorkomen dat contante betalingen voor gezondheidszorg mensen deze winter in armoede drijven.

In een persberichtdringt de WHO er bij regeringen op aan om lessen te trekken uit de financiële crisis van 2008, « de overheidsuitgaven voor gezondheidszorg op te voeren en voorrang te geven aan de bescherming van de meest behoeftigen, wat nu belangrijker is dan ooit. »

Onderzoek toont aan dat mensen met een laag inkomen de meeste kans hebben op catastrofale contante betalingen, voornamelijk als gevolg van uitgaven aan medicijnen en medische producten.

« Financiële tegenspoed kan mensen dwingen te kiezen tussen het voeden van hun gezin, het verwarmen van hun huis of het innemen van de medicijnen die ze nodig hebben », zegt dr. Hans Kluge, regionaal directeur van de WHO voor Europa. “Bouwen aan een gezondere samenleving betekent dat regeringen investeren in gezondheidsstelsels, vooral in tijden van crisis, om de gezondheid voor iedereen, overal te waarborgen.”

© WHO/PAHO/Karen Gonzalez april

Een verpleegster verzorgt een jonge patiënt in het ESE Hospital de Nazareth in Alta Guajira, Colombia.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.