AccueilNederlandWetenschappelijk en technologisch...

Wetenschappelijk en technologisch onderzoeksprogramma van Defensie voor 2023

Defensie organiseert een wetenschappelijk en technologisch (meerjaren)onderzoeksprogramma, dat op strategische doelstellingen steunt en zich ontwikkelt langs een beperkt aantal onderzoeksassen in het domein van defensie en veiligheid.

Dit programma kadert in de Defence, Industry and Research Strategy (DIRS). Het wetenschappelijk en technologisch onderzoeksprogramma van Defensie evolueert van een intern wetenschappelijk en technologisch onderzoeksprogramma naar een programma ter ondersteuning van het beleid voor defensiegerelateerd onderzoek, technologie en innovatie, ingebed in een nationaal en Europees kader, en ter ondersteuning van de nationale DIRS.

Het wetenschappelijk en technologisch onderzoeksprogramma 2023 is opgebouwd uit de volgende elementen:

  • het structureel versterken van de research & technology-capaciteiten van Defensie
  • het ontsluiten en ontwikkelen van een bredere kennisbasis
  • het stimuleren en ondersteunen van collaboratief onderzoek
  • het opzetten van lokale ecosystemen voor onderzoek en innovatie
  • het faciliteren van kort-cyclische innovatieprojecten voor Defensie

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.