AccueilNederlandVier Jehova's Getuigen...

Vier Jehova’s Getuigen veroordeeld tot gevangenisstraffen tot zeven jaar

Op 19 december 2022 heeft rechter Yana Vladimirova van de districtsrechtbank van Birobidzhan van de Joodse Autonome Regio harde straffen uitgesproken tegen vier Jehovah’s Getuigen voor het zogenaamd organiseren en financieren van extremistische activiteiten, terwijl ze in feite slechts gebruik maakten van hun recht op vrijheid van godsdienst en vergadering.

Het onderzoek en de rechtszaak duurden een ongekende vier en een half jaar. De rechtszaak duurde meer dan twee jaar. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van vier tot negen jaar in een kolonie.

Veroordeling

 • Sergey Shulyarenko, 38 jaar, en Valeriy Kriger, 55 jaar (7 jaar)
 • Alam Aliyev, 59 jaar (6,5 jaar)
 • Dmitriy Zagulin, 49 jaar (3,5 jaar)

Operatie « Dag des Oordeels »

Op 17 mei 2018 heeft een grootschalige operatie onder de codenaam « Judgement Day » werd uitgevoerd in Birobidzhan met deelname van 150 veiligheidstroepen. Meer dan 20 families van Jehovah’s Getuigen waren het slachtoffer van de inval (bijv. Nieuwsweek; Kiev bericht).

Tijdens dit harde optreden werd Alam Aliyev gearresteerd en bracht hij acht dagen door in een centrum voor voorlopige hechtenis. Later verschenen er nog drie gelovigen in de zaak van Aliyev: Valery Krieger, Sergey Shulyarenko en Dmitry Zagulin. Ze werden beschuldigd van het houden van gezamenlijke erediensten, die volgens het onderzoek de organisatie van de activiteiten van een extremistische organisatie en de financiering ervan waren.

In totaal, 23 Jehovah’s Getuigen in de regio zijn al vervolgd vanwege de beoefening van hun geloof. Onder hen zijn de vrouw van Alam Aliyev—Svetlana Monisde vrouw van Valery Krieger—Natalia Krieger en de vrouw van Dmitriy Zagulin—Tatiana Zagulina.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft in zijn arrest van 7 juni 2022 de onderdrukking van Jehovah’s Getuigen in Rusland veroordeeld en verklaarde: “Het Europese Hof herhaalt dat alleen religieuze uitingen en acties die geweld, haat of discriminatie inhouden of oproepen, als basis kunnen dienen om ze als ‘extremistisch’ te bestempelen. […] De rechtbanken identificeerden geen enkel woord, daad of handeling van de verzoekers, wiens motief geweld, haat of discriminatie tegen anderen zou zijn, of dat een connotatie zou hebben van geweld, haat of discriminatie.” (§ 271).

Massale invallen

Sinds het verbod van het Hooggerechtshof in 2017 hebben de Russische autoriteiten invallen gedaan in 1874 huizen van Getuigen, waaronder 200 dit jaar

 • Massale invallen in 2022 (10 of meer woningen)
  • 18 december, Krim, 16 woningen
  • 6 oktober, Primorye-gebied, 12 woningen
  • 28 september, Krim, 11 woningen
  • 8 september, regio Tsjeljabinsk, 13 woningen
  • 11 augustus, regio Rostov, 10 woningen
  • 13 juli, regio Yaroslavl, 16 woningen
  • 13 februari, Regio Krasnodar, 13 woningen

Officiele verklaring

Jarrod Lopes, een woordvoerder van Jehovah’s Getuigen, verklaart:

“Er zitten meer dan 110 Jehovah’s Getuigen in de gevangenis in Rusland. Het is ondenkbaar dat vreedzame christelijke mannen als Alam, Dmitriy, Sergey en Valeriy zouden worden beschuldigd van extremistische activiteiten en harde, langdurige gevangenisstraffen zouden krijgen die gewoonlijk voorbehouden zijn aan gewelddadige criminelen.

De Russische autoriteiten zijn doorgegaan met het gebruiken van een aanzienlijke hoeveelheid staatspersoneel en -middelen om massale huiszoekingen uit te voeren en Jehovah’s Getuigen gevangen te zetten, simpelweg omdat ze hun geloof belijden.

De escalerende discriminerende aanval op Jehovah’s Getuigen legt een enorme druk op een groeiend aantal vrouwen en kinderen om in hun levensonderhoud te voorzien zonder de hulp van hun echtgenoten en vaders, die vaak de belangrijkste bron van inkomsten van het gezin waren. Onschuldige kinderen hebben hun vader meedogenloos van hen afgenomen op het meest kritieke punt in hun fysieke en emotionele ontwikkeling. Het is moeilijk te geloven dat dergelijke grove onrechtvaardigheden überhaupt zouden plaatsvinden, en nog onvoorstelbaarder dat de systematische vervolging – soms met inbegrip van mishandeling en marteling – al meer dan vijf jaar aanhoudt.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.