AccueilNederlandOndersteuning van de...

Ondersteuning van de hernieuwbare-energiestrategie van Infrabel

In het kader van de budgettaire afspraken voor 2022 heeft de regering beslist om een uitzonderlijke subsidie van een totaalbedrag van twee miljoen euro aan Infrabel toe te kennen om zijn hernieuwbare-energiestrategie te ondersteunen, specifiek voor projecten die op dit vlak helemaal in de lijn liggen met de ambities van de federale regering. In dit dossier krijgen twee actiegebieden bijzondere aandacht, namelijk de energievoorziening voor laadpalen voor elektrische voertuigen en de vergroening van de energieproductie en het wagenpark.

De gesubsidieerde projecten zijn de volgende:

Ontwikkeling van een innovatieve laadoplossing voor elektrische voertuigen: een pilootproject laadpalen voeden vanuit de bestaande bovenleidingen. Dit type bovenleiding is gedimensioneerd om de maximale elektrische belasting tijdens de piek te vervoeren. Die capaciteit van de bovenleiding blijft echter steeds beschikbaar tijdens de dalperiodes. 

Installatie van zonnepanelen in Avernas met injectie in het Infrabel-netwerk: de creatie van een productiecapaciteit van 2 MW zonne-energie in Avernas (tussen Landen en Hannut) via zonnepanelen voor intern gebruik (gebouwen, signalering etc.). Het vlakke oppervlak, de goede ligging en de nabijheid van een onderstation zorgen ervoor dat dit project maximale efficiëntie zal opleveren. De geproduceerde elektriciteit zal rechtstreeks in het net van Infrabel worden ingevoerd en door Infrabel worden gebruikt voor de seininfrastructuur of, bijvoorbeeld, voor het opladen van elektrische voertuigen via de laadinfrastructuur met aansluiting op de bovenleiding.

Het ontwerp wordt ter ondertekening voorgelegd aan de Koning.

Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.