AccueilNederlandOndersteuning van de...

Ondersteuning van de hernieuwbare-energiestrategie van Infrabel

In het kader van de budgettaire afspraken voor 2022 heeft de regering beslist om een uitzonderlijke subsidie van een totaalbedrag van twee miljoen euro aan Infrabel toe te kennen om zijn hernieuwbare-energiestrategie te ondersteunen, specifiek voor projecten die op dit vlak helemaal in de lijn liggen met de ambities van de federale regering. In dit dossier krijgen twee actiegebieden bijzondere aandacht, namelijk de energievoorziening voor laadpalen voor elektrische voertuigen en de vergroening van de energieproductie en het wagenpark.

De gesubsidieerde projecten zijn de volgende:

Ontwikkeling van een innovatieve laadoplossing voor elektrische voertuigen: een pilootproject laadpalen voeden vanuit de bestaande bovenleidingen. Dit type bovenleiding is gedimensioneerd om de maximale elektrische belasting tijdens de piek te vervoeren. Die capaciteit van de bovenleiding blijft echter steeds beschikbaar tijdens de dalperiodes. 

Installatie van zonnepanelen in Avernas met injectie in het Infrabel-netwerk: de creatie van een productiecapaciteit van 2 MW zonne-energie in Avernas (tussen Landen en Hannut) via zonnepanelen voor intern gebruik (gebouwen, signalering etc.). Het vlakke oppervlak, de goede ligging en de nabijheid van een onderstation zorgen ervoor dat dit project maximale efficiëntie zal opleveren. De geproduceerde elektriciteit zal rechtstreeks in het net van Infrabel worden ingevoerd en door Infrabel worden gebruikt voor de seininfrastructuur of, bijvoorbeeld, voor het opladen van elektrische voertuigen via de laadinfrastructuur met aansluiting op de bovenleiding.

Het ontwerp wordt ter ondertekening voorgelegd aan de Koning.

Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 21 december 2013 tot vaststelling van de voorlopige regels die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.