AccueilNederlandNegen feestnachten tot...

Negen feestnachten tot Kerstmis

Acht dagen lang reisden Jozef en Maria, die een kind droeg, op zoek naar onderdak. Ze werden acht dagen lang door alle huizen en herbergiers geweigerd, maar op de negende werden ze verwelkomd door één huis om te blijven. Daar in Bethlehem baarde Maria Jezus van Nazareth. Deze reis wordt elk jaar gevierd in de rituelen van Posadas Navideñas.

Kerst posada’s of De herbergen, wat ‘kerstherbergen’ of ‘de herbergen’ betekent, wordt gevierd in heel Mexico, Guatemala en Honduras, en door Iberiërs in de Verenigde Staten. Het wordt waargenomen met een re-enactment van Maria’s reizen, met een processie naar verschillende huizen, geleid door een kandelaar en twee in de rollen van Maria en Jozef. De processie stopt bij vooraf geselecteerde huizen waar Maria en Jozef om onderdak vragen. Ze worden geweigerd en degenen in elk huis zingen een van een reeks liedjes voor de ceremonie. Ze komen aan bij het laatste huis waar ze worden geaccepteerd en de ceremonie wordt afgesloten met een laatste lied.

Voor en na de re-enactment houden veel huizen feesten. De kinderen hebben zevenpuntige piñata’s, elk punt vertegenwoordigt een van de zeven hoofdzonden en de stok vertegenwoordigt de deugd van geloof dat het kwaad verslaat. Het slaan van de piñata wordt verder beschreven als het overwinnen van persoonlijke zonde. De inhoud van de piñata’s vertegenwoordigt Gods genade die beschikbaar is gesteld door de geboorte van Jezus.

De vieringen beginnen op 16 december en gaan elke avond door tot de 24e. Die negen nachten vertegenwoordigen de reisdagen om onderdak te vinden en, symbolisch, de negen maanden die Maria doorbracht met het dragen van haar kind.

In de Azteekse traditie werden de moeder van de Azteekse goden, Tonantzin, en de geboorte van de zonnegod, Huitzilopochtli, gevierd met de winterzonnewende. Wanneer Spanje introduceerde de Azteken in Mexico bij Posadas Navideñas de missionarissen stemden de geboorte van Jezus af op die lokale traditie om de acceptatie van het katholicisme in de regio te bespoedigen.

In andere delen van de wereld zijn er soortgelijke vieringen: in de Filippijnen wordt de re-enactment Panunuluyan genoemd, Nicaragua viert slechts één dag feest, en in verschillende regio’s van de Verenigde Staten vinden Las Posadas-vieringen plaats met kerstliederen en re-enactments.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.